De positive takter fortsætter for vandrerhjemmene

  07. Mar. 2018
  Anette Price

  De seneste tal fra Danmarks Statistik offentliggjort i februar 2018 viser, at 2017 sluttede med en markant vækst for vandrerhjemmene. Antallet af overnatninger steg således med 10,4 % i fjerde kvartal sammenlignet med tredje kvartal. Og isoleret set for december steg overnatningerne på vandrerhjem med hele 25 % i forhold til december 2016. Det positive resultat for vandrerhjemmene smitter også af på Danhostel kæden, som fortsætter deres tilgang af nye medlemmer. I starten af året udvidede man med et nyt hostel i Aarhus – Danhostel Aarhus City, og fra februar kan man nu tælle endnu tre nye medlemmer; et i Nyborg, et i Rønde på Djursland og et ved Flensborg Fjord i Sønderjylland tæt på den dansk/tysk grænse. De nye medlemmer er en del af Danhostels vækststrategi, og er med til yderligere at styrke deres stærke position på det danske marked. Med de nye hostels har Danhostel nu 65 medlemmer fordelt over hele Danmark.

  Danhostel ønsker at være repræsenteret de mest centrale steder på Danmarkskortet
  De nye medlemmer af kæden er et led i Danhostels vækststrategi frem mod 2020 samt et ønske fra bestyrelsens side om at være tilstede på nogle af de vigtigste destinationer i landet for både turister og forretningsrejsende. Direktør for Danhostel Ole Andersen er godt tilfreds med den positive vækst i antallet af medlemmer:

  - Vi ser i disse år med al tydelighed, at der er en nærmest eksplosiv vækst i nye overnatningssteder i hostel segmentet, og denne udvikling ønsker Danhostel naturligvis at være en del af. Vores ambition er styrke vores repræsentation i de største og vigtigste byer og områder i Danmark, og med de tre sidste nye skud på stammen er vi rigtig godt på vej til at indfri denne ambition. De tre nye hostels ligger alle tre i attraktive områder af Danmark, hvor vi helt klart ser et potentiale for os i at være tilstede.

  De tre nye medlemmer er et godt tilskud til Danhostel
  Udover beliggenheden i meget forskellige områder af landet, så har de tre nye hostels også hver deres helt egen profil og kan dermed tiltrække forskellige gæstetyper. Ole Andersen forklarer:

  - Vores tre nye hostels er med deres forskellige profiler med til at styrke kæden på hver deres måde. Danhostel Nyborg er et nyetableret hostel, som har en unik beliggenhed helt ned til vandet ved den historiske købstad Nyborg, som bl.a. har Nordens ældste Kongeborg, byen besøges hvert år besøges af masser af turister. Med etableringen af Danhostel Nyborg får byen sit første hostel. Danhostel Rønde ligger på Djursland med udsigt til Nationalpark Mols Bjerge, og er et tidligere medlem af Danhostel, som vi er stolte over at kunne byde velkommen tilbage. Djursland er en de største turistdestinationer i Danmark. Og sluttelig Danhostel Flensborg Fjord, som i et stykke tid har været passivt medlem af Danhostel, og som nu bliver fuldbyrdet medlem hos os. Hostlet er helt nyrenoveret og ligger i en selvstændig bygning, som en del af det nuværende Benniksgaard, som også tegner hotel, camping, golfbane og restaurant. Det har egen biograf og boldbane og ligger tæt på en stor idrætshal, ideelle faciliteter for bl.a. konferencer og lejrskoler. Vi ser meget frem til samarbejdet med de tre nye hostels, og er overbeviste om, at de vil være med til at styrke vores position på markedet for både turister, familier, forretningsrejsende samt møde- og konferencegæster.

  For yderligere oplysninger og information kontakt:
  Ole Andersen, direktør, Danhostel, tlf. 21 79 64 00 eller e-mail: ole@danhostel.dk

   

  Fakta Danhostel:

  • 64 hostels er tilknyttet Danhostel-kæden (2018)
  • De forskellige Danhostels ligger placeret i hele Danmark i de største byer og tæt på vand, skov og strand
  • På alle Danhostels kan man bestille morgenmad eller vælge at lave den selv
  • Alle Danhostels har enten en vært, et værtspar eller en hel værtsfamilie, hvilket gør opholdet meget personligt og hjemligt
  • 30 ud af de 65 Danhostels er certificeret til konferencebrug og tilbyder topmoderne møde- og konferencefaciliteter, med bl.a. moderne AV-udstyr samt professionel og personlig service
  • De forskellige Danhostels varierer meget i stil og udtryk, og er lige velegnede til den store og aktive børnefamilie, til par på oplevelsesferie eller til sports- og skolegrupper
  • På de fleste Danhostels er der fri Wi-Fi og fri parkering

  Overnatningskapacitet på de tre nye Danhostels:

  Danhostel Nyborg: 34 værelser og 80 senge (står færdigbygget omkring 1. april i år)

  Danhostel Flensborg Fjord: 54 værelser heraf 30 med eget toilet og bad

  Danhostel Rønde: 7 dobbeltværelser og 8 familieværelser med 4 eller 6 køjesenge.

   

  Flere pressemeddelelser

  Anette Brylov
  Danhostel har siden 2019 arbejdet aktivt med FN’s Verdensmål og haft særligt fokus på de mål, som omhandler social lighed og social ansvarlighed.
  Anette Brylov
  Ny direktør vil styrke Danhostel medlemmernes betingelser og have fokus på strategiske alliancer
  Anette Brylov
  Danhostel, brancheorganisationen for de danske vandrerhjem, uddeler hvert år værtskabsprisen til årets bedste vært. På Danhostels landsmøde i Skanderborg blev Jeanette Birkedal således kåret som…