Premiere på morgenmad med insekter på Danhostel i dag

  07. Jun. 2017
  Anette Price

  Som de første hostels i Danmark og Europa præsenterede tre københavnske Danhostels i dag deres overnattende sommergæster for fire forskellige lækre retter tilberedt af forskellige insekter. Retterne blev serveret som en del af de tre hotels udvalg på morgenbuffeten. Og der var positiv respons fra gæsterne. Både børn og voksne var både nysgerrige, åbne og spændte på at smage de nye retter. Det banebrydende initiativ er blevet til i samarbejde med Nina Askov fra Buglady.dk, som har en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. De tre hostels som står bag initiativet er: Danhostel Copenhagen Amager, Danhostel Copenhagen City og Danhostel Copenhagen Bellahøj.

  Danhostel vil gøre en forskel på miljø-, klima- og ressourceområdet
  Verden står til stadighed overfor flere og flere udfordringer på bl.a. miljø-, klima- og ressourceområdet. I 2050 vurderes det, at flere end 800 mio. mennesker ikke får tilstrækkeligt med mad og at over 1 mia. mennesker vil være uden rent drikkevand (Kilde: Teknologisk Institut). Det er bl.a. på denne baggrund, at de tre Danhostels har valgt at indføre et udvalg af retter tilberedt med insekter. Lasse Borch, vært på Danhostel Copenhagen Amager fortæller:

  - Hos Danhostel vil vi gerne være med til at gøre en forskel på miljø, klima og ressource området. Vi håber, at vi kan være med til at inspirere andre til at gøre det samme og være med til at skabe fornyet debat. Det er derfor ekstra glædeligt, at vi i dag kunne konstatere, at vores gæster har taget rigtigt godt imod vores nye initiativ. Det samme gælder vores medarbejdere på de tre hotels, de har alle fået en grundig information om det nye tiltag, og vi har haft en række medarbejdermøder, hvor alle har haft mulighed for at stille spørgsmål til det hele. Derudover har vores medarbejdere i køkkenet naturligvis været meget involveret. De har fået opskrifter på de forskellige retter og er blevet undervist i at bage fx muffins og knækbrød, som er et par af de retter, der indgår på vores morgenbuffeter, udtaler Lasse Borch.

  Endelig får danskerne mulighed for at smage mad tilberedt mad insekter
  Man har i både Danmark og resten af verden længe talt om alle de mange fordele, der er ved at anvende udvalgte insekter i maden. Og flere restauranter verden over har også haft insekter på menukortet. Hidtil har der dog manglet konkret handling bag ordene. Så for Nina Askov fra Buglady.dk er det en glædelig dag, nu hvor en lang række danske og udenlandske turister, der fremover besøger de tre københavnske Danhostels, får mulighed for at smage retter tilberedt af insekter. Nina Askov fra Buglad.dk udtaler:

  - Jeg er utrolig glad for, at det nu er lykkedes s at få sammensat et udvalg af retter tilberedt med insekter, som gæsterne på de tre hostels kan få mulighed for at smage. Danhostel er både med til at italesætte hele debatten omkring brug af mad med insekter, men de får også snakken til at blive til virkelighed. Danhostel er med til at skabe fornyet fokus og øget kendskab til, at mad tilberedt af insekter smager godt og samtidig med er utroligt nærende. Mad tilberedt af insekter er meget proteinholdig og indeholder fedtsyrer, Omega 3 og 6, mange fibre, mineraler som bl.a. calcium, zink, jern, kalium samt B12 vitamin. Så udover at man kan spise maden med god samvittighed, så får man også selv et godt tilskud af både vitaminer og mineraler. Jeg ser frem til at følge udviklingen og de erfaringer de tre hostels gør sig og håber naturligvis, at flere Danhostel vil følge det gode initiativ op, udtaler Nina Askov.

  Ledelsen bakker op om de tre Danhostels nye initiativ
  Ledelsen hos Danhostel tager positivt i mod de tre københavnske Danhostels initiativ. Ole Andersen direktør i Danhostel kommenterer:

  - Hos Danhostel arbejder vi dagligt med mange forskellige tiltag til gavn for både det lokale samfund og vores fælles klima og miljø. Jeg synes, det nye initiativ med brug af insekter i forskellige retter på de tre hostels er rigtigt spændende og er med til at sende et positivt signal til både medarbejdere, gæster og omverdenen. I første omgang er det naturligvis blot et forsøg på de tre nævnte hostels, og det er helt op til vores øvrige hostels rundt om i landet om de vil implementere det nye tiltag. Jeg vil naturligvis følge udviklingen tæt og ser ligeledes meget frem til, at vi kan præsentere udvalgte retter til vores forretnings- og mødegæster efter sommerferien. Jeg er overbevist om, at mange mødegæster vil tage godt imod en helt ny pausesnack eller et supplement til frokostbuffeten, udtaler Ole Andersen.

  For yderligere information og spørgsmål, kontakt venligst:
  Lasse Borch, vært Danhostel Copenhagen Amager, tlf. 40 94 29 08 eller e-mail: lasse@danhostelcph.dk
  Ole Andersen, direktør, Danhostel, tlf. 21 79 64 00 eller e-mail: ole@danhostel.dk
  Nina Askov, buglady.dk, tlf. 26 95 24 61 eller e-mail: ninaaskov@hotmail.com (Nina har en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed).

  De fire retter som indgår i morgenbuffeten på de tre Danhostel:

  • Super muffins med æble-abrikos-mandel og buffalomel (buffalo orme)
  • Knækbrød tilberedt med melormemel
  • Bagte voksmøllarver
  • Chapulines – græshopper tilberedt med bl.a. lime

  FAKTA
  De tre Danhostels køber insekter fra to leverandører. Insekterne er frosne.
  Begge leverandører er godkendte af Fødevarestyrelsen.

  • Kalu A/S importerer græshopper, melorme, voksmøllarver og Buffalo orme fra farme i Belgien
  • Dininsektbutik.dk importerer insektmel og frysetørrede insekter, fårekyllinger, melorme, Buffalo orme og græshopper

  Mad med insekter – den nye ”super-food”:

  • Protein mængden er på højde med kød og fisk
  • De indeholder essentielle fedtsyrer, Omega 3 og 6
  • De indeholder mange fibre
  • De indeholder mineraler som bl.a. calcium, zink, jern, kalium
  • De indeholder B12 vitamin

   

  Flere pressemeddelelser

  Anette Brylov
  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten…
  Anette Brylov
  Danhostel har siden 2019 arbejdet aktivt med FN’s Verdensmål og haft særligt fokus på de mål, som omhandler social lighed og social ansvarlighed.
  Anette Brylov
  Ny direktør vil styrke Danhostel medlemmernes betingelser og have fokus på strategiske alliancer