YouTube video om mobning hitter blandt børn og unge

  Anette Price

  Blot lidt over en uge efter at videoen med to unge drenge Emil og Mikkel Trier, der fortæller om deres oplevelser om mobning og opfordrer børn og unge til at dele deres erfaringer med andre, blev lagt på YouTube, er kommentarerne væltet ind.

  Videoen er allerede blevet vist over 23.000 gange, den har fået flere end 1200 likes og flere end 500 kommentarer. Videoen er en del af en større antimobnings kampagne, som virksomheden Danhostel lancerede i år. Med kampagnen ønsker man at sætte fornyet fokus og debat på mobning i skolerne. Kampagnen skal give børnene et værktøj og hjælpe dem med på ny at få sat mobning på dagsordenen overfor deres lærere og blandt deres klassekammerater.

  Mobning i de danske skoler er stadigvæk et problem
  Mobning i de danske skoler er fortsat et stort problem, og det ønskede Danhostel at være med til at sætte fokus på. Virksomheden tog derfor tidligere på året initiativ til at udskrive en konkurrence til skolerne, som skulle være med til at få både lærere og elever til at sætte fokus på problemet og allervigtigst at finde gode løsninger. Præmien er et gratis lejrskoleophold til klassen. En del af kampagnen var netop YouTube videoen med de to populære YouTubere Mikkel og Emil Trier, som begge er 18 år og til dagligt går i 2. g på handelsgymnasiet ”Det Blå Gymnasium” i Sønderborg. Direktør i Danhostel Ole Andersen kommenterer på kampagnen:

  - Vi har fra starten ønsket, at kampagnen blev målrettet især børn og unge i folkeskolerne. Og i denne sammenhæng var det naturligvis vigtigt at vælge de medier, som børn og unge er aktive og engagerede på. Sammen med vores mediepartner MediaCom, valgte vi YouTube, som netop er et af de unges foretrukne medier, og jeg er utrolig glad for, at så mange allerede har set den og engageret sig i den. Hvis vi skal nå målsætningen om at få italesat mobning igen og også være med som en del af løsningen, så skal vi have fat i dem, som er berørt af det i deres dagligdag – børnene. Jeg håber meget, at vores fokus og naturligvis konkurrencen om at vinde et lejrskoleophold vil kunne hjælpe børnene og give dem et godt redskab og en god anledning til at få skabt fornyet debat både blandt dem selv, i deres klasse og hos forældre og lærere, udtaler Ole Andersen.

  YouTuberne Mikkel og Emil Trier vil gøre en forskel for at bekæmpe mobning i skolerne  
  Spørger man Mikkel og Emil Trier, er de glade for at være en del af en kampagne, som potentielt kan gøre en forskel for børn, som oplever mobning i deres hverdag. Drengene fortæller:

  - Vi har heldigvis selv været forskånet for mobning, men selvom vi ikke har prøvet det på egen krop, har vi også oplevet mobning. Vi har set hvor hårdt og hvor sårende, det kan være. Vi er derfor rigtig glade for at være en del af denne kampagne for Danhostel. Det er et godt initiativ, og vi tror på, at præmien kan være med til at gøre en forskel i klasserne og håber, at rigtig mange går ind og deltager,” siger Mikkel og Emil Trier.

  Forsker i mobning Helle Rabøl Hansen bakker positivt op om anti-mobningskampagnen og har tidligere udtalt:
  - Den bedste støtte en mobbet og ensom elev kan få – er hjælp fra en klassekammerat. Det viser studier og forskning om skolemobning. Det kan derfor betale sig at opmuntre og opfordre elever til at droppe mobbepassivitet og i stedet blande sig, når en klassekammerat holdes ude af fællesskabet. En blande-sig kultur har brug for lærere, der opmuntrer og opfordrer til at stå op for hinanden. Derfor har det været vigtigt for os, at opgaven lægger op til, hvordan alle elever - også dem, der ikke er involveret - kan tage ansvar for at undgå mobning i de danske skoler. Vi har alle et ansvar, også dem, der bare kigger på, udtaler Helle Rabøl Hansen.

  Kontaktoplysninger:
  Helle Rabøl Hansen, Forsker DPU Aarhus Universitet, tlf. 26 72 39 00 eller e-mail: hrh@edu.au.dk
  Ole Andersen, Direktør, Danhostel, tlf. 21 79 64 00 eller e-mail: ole@danhostel.dk

  Se YouTube videoen her https://www.youtube.com/watch?v=4IoZrEH2zqQ&t=5s

  Læs mere om antimobningskampagnen og lejrskole konkurrencen på www.danhostel.dk/lejrskoler
  Læs mere om Danhostel på www.danhostel.dk

  Fakta om YouTubekampagnen og om Emil og Mikkel:

  • YouTube mobbe videoen blev lanceret den 21/3 har til dato (5/4) generet 23.010 visninger og 1.256 likes og tallene stiger stadigvæk.
  • Videoens hovedpersoner er de to unge YouTubere, tvillingedrengene Emil og Mikkel Trier på 18 år på deres kanal TrierGaming
  • Drengene går til dagligt i 2. g på handelsgymnasiet "Det Blå Gymnasium" i Sønderborg. De gik i folkeskole på Nydamskolen i Vester Sottrup, som ligger lidt uden for Sønderborg.
  • Emil og Mikkel eller TrierGaming er nogle af de mest populære danske YouTubere i Danmark i øjeblikket blandt unge. Deres YouTube kanal vokser støt, især pga. deres populære serier i Minecraft. De laver også populære videoer, hvor de overrasker deres mange fans rundt om i landet med uventede besøg. Sideløbende er de to drenge et par ildsjæle med en glødende interesse for iværksætteri. De har deres egen webshop med TrierGaming merchandise, men deltager også på iværksætterkonferencer og –kurser.
  • Links til Emil og Mikkels YouTube kanaler:

  https://www.youtube.com/channel/UC1RvU2GRcQb9OJZyZgzrB0Q
  https://www.instagram.com/mikkeltrier/
  https://www.instagram.com/emiltrier/

  Flere pressemeddelelser

  Anette Brylov
  På generalforsamling d. 3. april 2024 har medlemmerne i Danhostel enstemmigt valgt Helle Berthold Rosenberg som ny forperson i Danhostel. Hun afløser Poul Kristian Mouritsen, som de sidste syv år har…
  Anette Brylov
  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten…
  Anette Brylov
  Danhostel har siden 2019 arbejdet aktivt med FN’s Verdensmål og haft særligt fokus på de mål, som omhandler social lighed og social ansvarlighed.