Vikinger og Vadehavet

  En cykeltur i vikingernes fodspor
  Turen går til Ribe – en hyggelig købstad i Sydvestjylland med blot 8.000 indbyggere. Som Danmarks ældste by er Ribe spækket med historiske oplevelser, som du nemt kan opleve fra cykelsadlen. Ruten byder på oplevelser for alle aldre, og er du interesseret i dansk historie, kan du roligt tage af sted.
  I Ribe og omegn kommer I til at opleve et unikt landskab, der gennem tiden er blevet formet af naturen. I 1911 hærgede en stormflod området som kostede adskillige menneskeliv, og ved Ribe Plantage kan I sågar finde et træ, hvorpå 1911 står skrevet i en højde, der angiver vandstanden, som den var.
  Vadehavscentret byder på spændende oplevelsesturer for store og små, og den omkringliggende Nationalpark Vadehavet er en de største nationalparker i Danmark. Syd for kammerslusen græsser fårene på diget med uhindret udsyn over vadehavet.
  Turen tager jer også endnu længere tilbage, til en tid hvor vikingerne strejfede omkring i Ribe for 1200 år siden. Tag på tidsrejse hos Ribe Vikingecenter inden I videre til Ribe Domkirke og Ribe Kunstmuseum.
  Læs mere om ruten her.
  Tilbage til Cykelruter I Danmark