Danhostels mærket med Den Grønne Nøgle

  For den miljøbevidste hostelgæst
  The Green Key er et miljødiplom, som tildeles virksomheder inden for turismen, bl.a. vandrerhjem. For at få miljødiplomet skal det pågældende Danhostel opfylde en lang række miljøkrav som f.eks. vand- og energibesparelser, affaldssortering, brug af miljøvenlige rengøringsmidler og brug af økologiske råvarer.
  Det betyder, at de Green Key-certificerede Danhostels kan tilbyde en særlig bæredygtig ferie for sine gæster. Se hvilke nederst på siden.
  Danhostel Skanderborg med bæredygtigt fokus
  Vi har i mange år arbejdet med bæredygtighed, om det er i form af mindre tallerkener for at reducerer madspild eller for at sikre optimering af varmeforbruget med varmepumper og solcelleanlæg. Vi fortæller alle vores gæster at affald sortering hjælper miljøet. Vi har selv i 2020 skåret 6000 plastikposer fra årligt, ved ikke at have poser i skraldespandene på værelserne. Gæsterne har taget godt imod dette og flere tiltag er på vej.
  Danhostel Skanderborg ønsker, at kunderne får et bredere til deres bæredygtige arbejde, så de tages med på rejsen. Således er deres vision i 2020/21: ”at få styrket kundernes kendskab til Danhostel Skanderborgs, samt dennes brug af FN verdensmål, og bæredygtighed i drift og strategi”
   

  Danhostel Blåvandshuks energiforbrug ikke steget i 9 år
  Danhostel Blåvandshuk er opmærksomme på deres energiforbrug og har udskiftet alle lyskilder til LED, opført sensorer på gange og valgt lyskilder, som også har nedbragt antallet af lamper. Køleskabe, som ikke bruges, slukkes, og der er klar procedurer for varmeregulering. I de sidste ni år er stedets forbrug ikke steget, på trods af at de har en væsentlig højere belægning og store arrangementer. Danhostel Blåvandshuks energi kommer fra vindmøller, og de er ved at søge midler til at producere egen varme.

   

  Læs mere om Green Key her.
  Hos Danhostel arbejder vi også med FN's Verdensmål - læs mere her.

   

   

  DANHOSTELS MED GREEN KEY