Din guide til billig overnatning og ferie på Bornholm

  Ferieparadiset og solskinsøen i Østersøen kendt for sine skønne strande og klippe og kyster
  bornholm banner

  Bornholm - Østersøens Perle

  Bornholm tilbyder noget specielt når det gælder dansk kultur og turisme. Den lille, barske ø med omkring 40.000 indbyggere er lavet af granit og ligner naboerne Norge og Sverige mere end Danmark. Bornholm er den perfekte ferieoplevelse for familier og backpackere.

  hammershus
  Hammershus
  Nordeuropas største borgruin, ligger smukt og troner på det Nordlige Bornholm og er helt sikkert på listen over must-sees når man besøger øen. Er bentøjet i orden, kan det anbefales også at nyde hammerknuden der ligger nord for Hammershus hvor man kan opleve noget af Bornholms mest unikke natur. Turen er ca. 7 km lang. Danhostel Sandvig ligger for foden af Hammerknuden og Hammershus ligger kun 2,5 km derfra. Let at nå på cykel eller gå ben. Fra Hammerhavnen kan I for lidt betaling, komme med en af de små både, der sejler langs klippekysten ind i de små grotter.
  Læs mere her.
  madsebakke
  Helleristninger på Madsebakke
  Danmarks største helleristningsfelt er Madsebakke på Nordbornholm, med fjorten skibsristninger, fem hjulkors, fem fodfigurer og mange skåltegn. Madsebakke har været et betydeligt kultsted i bronzealderen. Den dag i dag kommer mange forbi for at se smukke fortidsminder. Dette smukke sted ligger også i cykelafstand fra Danhostel Sandvig.
  Læs mere her.
  Moseløkke Stenbrud
  Moseløkkes Stenbrudsmuseum
  Blandt andet Carlsberg-elefanterne, Christiansborgs indgangsparti og Nationalmuseets søjler, er lavet af granit fra Moseløkke stenbruddet. Få demonstreret og forklaret teknikken af en ægte bornholmsk stenhugger og prøv selv kræfter med granit og værktøj.
  Læs mere her.
  Østerlars Rundkirke
  Østerlars Rundkirke
  Af de 4 rundkirker på Bornholm, er den i Østerlars den mest imponerende og derfor også den mest besøgte. Årligt besøges den af ca. 120.000 gæster. Dermed regnes kirken for at være blandt Bornholms største seværdigheder. For et symbolsk beløb, kan du komme ind i selve kirken og op under taget. I vinterhalvåret er der gratis adgang for offentligheden mellem morgen- og aftenringningerne.
  Læs mere her.
  Christiansø
  Christiansø
  20 km øst for Bornholm ligger Danmarks østligste punkt, den lille ø-gruppe Ertholmene, der består af Christiansø og Frederiksø. Naturen her er barsk, men samtidig smuk, ligesom sejlturen dertil kan være det samme. Båd til Ertholmene sejler fra Gudhjem og inden turen, kan man passende prøve to af Bornholms kulinariske specialiteter, røget sild eller Sol over Gudhjem. Er man til mad på allerhøjeste gastronomiske niveau, så tilbyder Restaurant Kadeau, på det sydlige Bornholm, exceptionel nordisk mad, lavet på både lokale og nordiske råvarer.
  Læs mere om færgeruten til Christiansø her.
  Christiansø
  Bornholms Natur
  Et must-try er Rokkestenen i Paradisbakkerne. Kan I ikke få gang i den, så findes der flere andre kendte rokkesten på øen, spørg de lokale. Besøg også den store og ualmindelige smukke Ekkodal, se om du får svar på hvad Møller drikker og tage turen igennem dalen samt op på klippesiden og for at nyde udsigten. Selvom Bornholm er en klippeø, så kan øen fremvise den berømte Dueodde Strand, der har sand så hvidt og fint, at det tidligere blev brugt i timeglas. Fælles for de mange oplevelser på Bornholm er, at alle kan kombineres med et ophold på Danhostel Sandvig, der også kan hjælpe med råd og vejledning omkring de nærtliggende attraktioner.