Guide til overnatning og attraktioner i København

  Den danske hovedstad byder på fantastisk arkitektur, attraktioner og shopping

  københavn banner

  København - hovedstaden der har det hele
  Ligegyldigt hvordan du vender og drejer det, så er København centrum af Danmark. Og København skal opleves. Danmarks pulserende hovedstad er let at finde rundt i, og med cykel, S-tog og Metro bevæger du dig let og ubesværet rundt i Københavns bydele, der hver har sin helt egen charme.

  Kanalrundfart

  Attraktioner
  Der er masser af attraktioner at gå ombord i. Tivoli, der som Danmarks mest populære forlystelse er et must i København, herfra kan man via Rådhuspladsen gå på verdens længste gågade, Strøget, der ender på det smukke Kongens Nytorv, hvorfra det er muligt med en pause med håndmadder og en fadøl i det hyggelige Nyhavn.
  Kanal Rundfart Fra Kongens Nytorv sejler Københavns kanalrundfart, der giver en fantastisk guidet oplevelse, af både det gamle og nye København. Nyd stilheden i de hyggelige kanaler, når båden blandt andet sejler forbi Den Lille Havfrue, Operaen og igennem det charmerende Christianshavn. Turen tager ca. en time, der findes både en luksusudgave af disse ture samt en på budget. Er det regnvejr, anbefales en båd med tag.
  Det Grønne København – Gratis oplevelser Hvis du får for meget af byen og trænger til at se de grønne oaser, så kan de mange parker anbefales. Fristaden Christiania, der er en af Danmarks største turistattraktioner, er med sin smukke natur, sprudlende - og særprægede kultur, en stille perle i det hektiske storbyliv. Skal du ud hvor der er rigtig luft under vingerne, så besøg det hyggelige Amager Fælled.

   

  Rundetårn  

  Museer
  Nationalmuseet, Danmarks mest besøgte museum, og Statens Museum for kunst, giver et unikt indblik i Danmarks historie. Også Zoologisk museum er et besøg værd. Kombiner evt. med en hyggelig tur i fælledparken, der ligger tæt ved. Besøg botanisk have og det nærliggende Geologiske museum hvor der er fri entre hver onsdag. København byder også på en masse små niche museer, her kan nævnes både Arbejdermusset, politimusset, post og tele museet, Dansk jødisk museum og det sjove Ripleys Believe it or not, samt mange flere.

  Bygninger Få også en fantastisk udsigt over København fra Rundetårn og oplev hvordan verdens ældste monarki lever, ved en gåtur ved Amalienborg Slot, hvor Margrethe II har sin daglige gang. Besøg tårnet på Vor Frelsers Kirke i Christianshavn og læg turen forbi Rosenborg Slot i kongens have. Også andre ikoniske bygninger som det store drivhus i Botanisk Have, Planetariet og det nye Den Blå Planet er et besøg værd. En gåtur omkring Kongens Nytorv og de tilstødende gader, er også et besøg værd, hvis man vil se smuk arkitektur. Husk at kigge op. En sådan tur kan let klares med udgangspunkt fra Danhostel Copenhagen City, så kan I også lægge vejen forbi Slotsholmen og Christiansborg.

   

  gastronomi

  Gastronomi
  Det gastronomiske København tilbyder alt, til både børnefamilier og backpackers. Området omkring Vesterbro og Nørrebro byder på et væld af etniske restauranter, men er man til mere klassisk mad, så serverer Halifax Burgers lækre, saftige burgers på den amerikanske måde. Pizzaen fås ikke bedre end på restauranten Forno a Legna på Frederiksberg og er humøret til klassisk dansk smørrebrød, så er Ida Davidsens smørrebrødsbutik i St. Kongensgade det rigtige valg.
  Danhostel har fire skønne overnatningsmuligheder i og tæt på København, der passer både til børnefamilier og backpackers, i både pulserende centrum eller i naturskønne, områder. De 4 Danhostels er 
  Danhostel Copenhagen City, Danhostel Copenhagen Bellahøj and Danhostel Ishøj Strand.