Din guide til billig overnatning og ferie i syd og sønderjylland

  Kendt for gamle madtraditioner, et rigt fugleliv og gæstfrie mennesker
  sydjyllandbanner

  Sønderjylland – en undervurderet perle

  Naturfænomener, fantastiske badestrande, vilde vikinger og en rigtig prins. Natur og historie er i fokus i Syd- og Sønderjyllands seværdigheder, og regionen har meget mere at byde på.
   

  sortsol
  Nationalpark Vadehavet og Ribe
  I Nationalpark Vadehavet på vestkysten, opleves det imponerende fænomen Sort Sol, hvor stære i millionvis laver smukke mønstre på aftenhimlen foran den nedgående sol, men fælles for hele regionen og dens mange attraktioner er, at ligegyldigt hvor du befinder dig, så er der altid et Danhostel i nærheden til at hjælpe med råd, vejledning og tips til lokalområdet. Eks. Danhostel Ribe, Danhostel Tønder og Danhostel Esbjerg. Tag en slentretur med vægteren i snævre, hyggelige gader i Danmarks ældste by. Oplev Ribe by med Ribe Domkirke eller se skulpturen ”Mennesket Ved Havet” ved Esbjerg. Læs i øvrigt mere om Vadehavet her på vores temaside om Unesco Verdensarv i Danmark.
   
  GråstenSlot
  Gråsten og Rømø
  Børn og voksne i alle aldre, vil med garanti elske den enorme sandstrand på Rømø, men også de mere rolige strande på østkysten, tiltrækker hvert år tusindvis af turister. Er man på østkysten, så må man ikke snyde sig selv for en kulinarisk specialitet. Den Gamle Kro i Gråsten tilbyder nemlig det traditionelle Sønderjyske Kaffebord, hvor 29 slags kage og andre hjemmelavede lækkerier kan smages. Er maven fyldt, kan kaffebordet krydres med en herlig gåtur ved det idylliske Gråsten Slot, der fungerer som HKH Dronning Margrethes sommerresidens. Gråsten Slots kan nemmest nås fra Danhostel Sønderborg City eller Danhostel Sønderborg-Vollerup, men også fra de andre Danhostels i regionen.
   
  dybbøl mølle
  Dybbøl Mølle og Historiecenter Dybbøl Banke
  Besøg Dybbøl Mølle, hvor Danmark led sit største, militære nederlag til Tyskland i 1864. På Historiecenteret, træder du lige ind i danmarkshistorien under krigen på Dybbøl Banke, mellem danskerne og preusserne i 1864. I weekenden op til skolernes sommerferie genskabes kampen om Als. Se deltagere i uniform og historiske dragter, oplev det store slag kl. 2 om natten. Det hele kan let nås når I overnatter på enten Danhostel Sønderborg City eller Danhostel Sønderborg-Vollerup.
   
  trapholt
  Trapholt
  Et museum for moderne design, kunst og kunsthåndværk og en stor samling af dansk møbeldesign. Guided introduktion af Arne Jacobsens sommerhus. Trapholt ligger i en park med udsigt over Kolding Fjord. Nås let fra både Danhostel Kolding og Danhostel Vejle.
  Læs mere her.
  koldinghus
  Koldinghus
  Danmarks første renæssanceslot. Jyllands sidste kongeborg, har i mere end sin 750-årige eksistens, spillet en væsentlig rolle i Danmarks historie. Gennem middelalderen medførte beliggenheden, at Koldinghus blev en af landets største og vigtigste borge.
  I dag fremstår Koldinghus som et levende museum, med mange forskellige arrangementer for både børn og voksne. Kom og deltag i de mange spændende arrangementer. Skiftende udstillinger hvert eneste år.
  I 2018 har Koldinghus 750 års jubilæum, i den anledning har Ny Carlsberg fondet foræret 17 unikke gobeliner til Koldinghus der i øjeblikket væves i Paris. Det er planen at kunstnernes skitser 1:1 vil kunne ses fra 2018, så offentligheden kan få dem at se. Når du bor på Danhostel Kolding, har du udsigt til det smukke Koldinghus. Du kan også let nå til Kolding og Koldinghus hvis du overnatter på eks. Danhostel Vejle.
  Læs mere her.
  bridgewalking
  Bridgewalking
  Bridgewalking Lillebælt er en ny, unik attraktion i Europa. Tag med og få en helt enestående oplevelse, som ikke tidligere har været mulig i Europa. Se landskabet fra 60 meters højde, imens i bliver guidet om broens historie. I kan let nå en Bridgewalking når i overnatter på Danhostel Fredericia eller Danhostel Vejle.
   
  Legoland
  LEGOland
  Man kan ikke nævne attraktioner i syd- og Sønderjylland uden også at nævne LEGOland. Den populære og verdenskendte forlystelsespark, er et tilløbsstykke for både store og små. Børnefamilier og LEGOentusiatser valfarter til dette hyggelige sted. Kombinér gerne turen med et besøg i Lalandia Billund. Bo godt og billigt tæt på enten på Danhostel Grindsted-BillundDanhostel Vejle eller på Danhostel Vejen, så kan I også få en aktiv ferie.
  Skamlingsbanken
  Skamlingsbanken ved Kolding
  I dag et yndet udflugtsmål med flot udsigt over Lillebælt, stejle bakker og slugter. Her knejser en høj granitsøjle, som et symbol på det tabte land sydpå og fortæller vigtige træk af Danmarks historie. I de følgende år kom mindestenen til. Her står også Danmarks højeste flagstang, hvor der dagligt flages med splitflag.
  Læs mere her.
   

  Christiansfeld
  Christiansfeld
  Den eneste by i Danmark, som er optaget på Unescos Verdensarvsliste. Christiansfeld blev grundlagt i 1773 af medlemmer af de såkaldte herrnhutere, der kom fra Sachen i Tyskland. Byen er opkaldt efter Christian VII, der gav tilladelse til byggeriet. Byen kan let nås fra både Danhostel Kolding og Danhostel Haderslev.
  Byvandringer med Brødremenighedens spændende historie se nærmere her.