Din guide til billig overnatning og ferie på Sydsjælland

  Kendt for smuk natur og ikke mindst den store hvide klint på Møn
  sydsjællandbanner

  Velkommen til Sydsjælland, Møn & Lolland-Falster
   

  Knuthenborg Safaripark
  Knuthenborg Safaripark
  Får børnene lov til at vælge feriens første attraktion, så er Knuthenborg Safaripark et godt bud. Med Danmarks største naturlegeplads og med mere end 1.000 vilde dyr, byder Knuthenborg Safaripark på oplevelser for hele familien. Parken på Lolland er helt sikkert et stop værd, hvis man er på de kanter. Overnatter I på Danhostel Sakskøbing er I ikke langt derfra.
   
  MønsKlint
  Klinterne og fortet
  De monumentale klinter, Stevns Klint og Møns Klint, er to dramatiske must-sees i området, ligesom det også er ved Stevns Klint man finder det imponerende Stevnsfortet, der under den kolde krig blev bygget som et atombombesikkert fort med mere end 1.6 km underjordiske gange som værn mod Østeuropa. I dag kendes stedet som Koldkrigsmuseum Stevnsfortet, der blandt andet arrangerer spændende guidede ture under jorden. Fortet og Stevns Klint er et oplagt mål når I overnatter på Danhostel Store Heddinge. Skal I også have Møns Klint med, nås den lettest med et ophold på Danhostel Vordingborg.
   
  Sank Bendts Kirke
  Shopping og Kongegrave
  Når I overnatter på Danhostel Ringsted så er det oplagt at lægge vejen forbi det store Ringsted Outlet. Her finder du mange mærketøjsbutikker, med varer til gode outlet priser. Området har god parkering og er lavet så man føler man går i en hyggelig landsby. Her er mange penge at spare og mulighed for en hyggelig gåtur i butikkerne. Besøg også den smukke Sankt Bendts Kirke i Ringsted. Kirken rummer mange adelige og kongelige grave. Valdemar den Store, Knud d. 6., Valdemar Sejr, Erik Menved og Erik Plovpenning ligger begravet her.
   
  Gåsetårnet
  Vordingborg Slot med Gåsetårnet
  Måske kender du tårnet som er afbilledet på en af de ti Tårnmønter. Vordingborg Slotsruin er resterne af den middelalderlige kongeborg Vordingborg Slot. Ruinen har været en af landets største middelalderborge. Danmarks Borgcenter byder på et helt nyt udstillings-hus og interaktive oplevelser rundt omkring på ruinterrænet.
   
  Køge
  Køge om omegn
  Oplev Køge by med de gamle byhuse placeret i sin bymidte, især omkring Køge Torv hvor bl.a. Køge Rådhus og Kong Hans' Gård, fra henholdsvis 1550 og 1634, ligger side om side med ældre borgerhuse. Køge er et oplagt stop på vejen hvis man eks. skal en tur til Bornholm, hvor færgen sejler fra Køge Havn. Snup en nat på Danhostel Køge og oplev området inden I tager videre. Besøg eks. Køge Miniby der ligger lige ved den dejlige Køge strand. I kan også opleve vikingeborgen Borgring tæt ved Køge, der for nyligt blev fundet og udgravet. Fra vikingeborgen kan I gå den ca. 3 km. lange tur langs Køge å til Køge by, igennem smuk natur.
   
  gedserodde
  Strande og attraktioner
  Sydsjælland har også en række fremragende badestrande med Karrebæksminde og Marielyst, som de mest berømte. Fortsætter man så langt sydpå som det overhovedet er muligt i Danmark, kan man kravle til tops i Fyret ved Gedser Odde på Falster og få en fantastisk udsigt over både Danmark og Nordens sydligste punkt. Det er også på Falster, at man finder den hyggelige Guldborgsund Zoo og Botanisk Have med pingviner, surikater og en sibirsk tiger. Sammen med det sjove BonBon Land ved Næstved, med mere end 60 forlystelser, er det to gode bud på en sjov dag for både store og små.
   
  tænkebænk
  Tænkebænke
  Har man brug for bare at slappe af og nyde naturen og stilheden på Sydsjælland og Møn, så er der opstillet 50 såkaldte Tænkebænke, der under temaet ”Lyden af Stilhed” giver mulighed for at tænke over livet og nyde den smukke udsigt, der er garanteret ved hver af bænkene.