Din guide til billig overnatning og ferie i Vestjylland

  Helt unik natur og ikke mindst det brusende Vesterhav venter dig her
  vestjylland banner

  Vejr, vind og vidunderlige vidder i Vestjylland

  På ferien i Vestjylland står man hver dag overfor et svært valg. Hvad skal jeg opleve i dag?
   

  windsurfer
  Mange muligheder
  Vestjylland har så mange spændende oplevelser på menuen, at det kan være vanskeligt at vælge, om du skal opleve de fantastiske sorte leoparder i Jyllands Park Zoo ved Herning eller bade på den uendeligt lange, hvide sandstrand, der over flere hundrede kilometer slænger sig langs Vesterhavets indbydende bølger. Eller måske er lysten til vandski eller windsurfing, eller til at finde fiskestangen frem og nyde lystfiskeriets glæder fra havet, fjordene eller regionens mange åer. Skal du mon hellere bruge en dag i en nationalpark, et fuglereservat eller tage med på hyggelig vægtertur i Ringkøbings gamle gader? Og hvad med maden? Skal menuen bestå af røgede fisk i Hvide Sande, et af de utallige, børnevenlige pizzeriaer eller måske teste en af Danmarks allerbedste restauranter med nordisk mad i verdensklasse? Mulighederne er uendelige, og med kun få kilometer mellem de forskellige Danhostels - hver med sin charme, viden og tilhørsforhold til områdets attraktioner – har du muligheden for at planlægge den optimale rute mellem områdets attraktioner og seværdigheder for din ferie.
   
  Mønsted
  Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber
  Besøg verdens største kalkmine. Mønsted Kalkgruber er et stykke danmarkshistorie og en endeløs labyrint af minegange. Besøg samtidig de lidt mindre kendte Daugbjerg Kalkgruber som ligger tæt ved Mønsted. Ta' familien med under jorden, i de spændende og atmosfære fyldte minegange, hvor man fornemmer lyden af de hårdt arbejdende minearbejdere, samt skrigene fra flagermus, der blander sig med synsindtryk fra de buede gange og krogede labyrinter. Hvis I overnatter på Danhostel Viborg, er I ikke langt fra disse spændende steder.
   
  hvidesande
  Fantastiske Strande
  Fra Blåvand i syd til Hvide Sande lidt længere oppe af kysten, finder du de bredeste og lækreste af Danmarks strande. Strande der fortsætter hele vejen langs Vestkysten og op til Skagen. Besøg Blåvand fyr og stå på Danmarks Vestligste punkt. Oplev det hyggelig bymiljø ved Blåvand Strand. En oplagt tur når I overnatter på Danhostel Blåvandshuk der ligger lidt nord for Oksbøl. Lidt længere nordpå finder I området ved Henne Strand og Nymindegab, som bl.a. er et yndet mål for vinterbadere. Prøv den gratis sauna i sæsonen når I overnatter på det hyggelige Danhostel Henne Strand. Det skønne område kan også let nås fra Danhostel Nymindegab, der også kan bryste sig med at have en adventure minigolf bane kendt som Golf Park West. Endelig kan I runde turen af ved det hyggelige strand og havnemiljø i Hvide Sande, med indsejlingen til Ringkøbing Fjord. Overnat på Danhostel Hvide Sande, så kan I bo godt og billigt.
   
  hvidesande
  Ringkøbing by og Fjord
  Den hyggelige havneby Ringkøbing, er en af de ældste og mest velbevarede købstæder i Danmark og ligger flot i landskabet langs, den smukke Ringkøbing Fjord. Den gamle bymidte med torvet og kirken som omdrejningspunkt, er utrolig smuk og velbevaret. Alt i byen er nænsomt restaureret og der gøres rigtigt meget for, at bevare store dele af "det gamle Ringkøbing" i den oprindelige form. Resultatet er tydeligt, når man slentrer rundt i centrum. Og så er der gratis parkering overalt. Få mest ud af byen og snup en overnatning på Danhostel Ringkøbing, så er der også tid til at nyde Fjorden dagen efter.
   
  Bovbjerg fyr
  Bovbjerg Fyr
  Et af Vesterhavets smukkeste fyrtårne og et yndet turistmål, er det røde Bovbjerg fyr, der ligger ved Bovbjerg Klint. Nyd synet af fyret og tag en dukkert på den skønne strand neden for klinten. Når I har badet kan I besøge caféen ved fyret og spise lækker mad, samt købe lokale specialiteter. Bovbjerg fyr ligger ca. 5 km fra Danhostel Fjaltring og kan let nås på en cykeltur i det smukke landskab.
   
  rute
  Søby og omegn
  Området findes mellem Brande og Herning og er fyldt med skøn natur og ikke mindst den store Søby sø. Ved søens østlige bred, er der en lille badestrand hvor det er muligt at bade om sommeren. Besøg også Søby Brunkulsmuseum. Oplev det 1.100 hektar store fredede område med sandtipper, brunkulsgrave og museum. Syd for søen finder du et stort skovområde med søer og enge. Området kan nås bedst fra Danhostel Herning.