Faciliteter

Gratis wifi
Fodbold
Golf
Gratis parkering
Hunde er velkomne
Minigolf

Danhostel Viborg

Hold ferie eller møder på dette naturskønne hostel - tæt på Søndersø, Hærvejen og Viborgs mange historiske bygninger fra Middelalderen. Nyd den lækre mad, dejlige have og et fælleshus med et væld af aktiviteter.

Viborg er en af Danmarks ældste byer med en spændende historie, hyggelige middelaldergader, flotte gågader og spændende butikker. Viborg-egnen har en fantastisk beliggenhed midt i Jylland og er omkranset af unikke, afvekslende landskaber. Her er mange attraktioner, aktiviteter, begivenheder, butikker og muligheder for overnatning.

Overnat i det smukkeste skovområde
Så uanset om du er en gruppe kursister, et cykelhold, et hold vandrere, en lejrskole eller en familie, så kig forbi vores hyggelige vandrerhjem kun 3 km fra Viborg. Det ligger i et smukt, lille skovområde kun 200 meter fra Søndersø. Vandrerhjemmet har ligget her siden 1939, men er blevet udbygget flere gange siden, så der i dag er 31 værelser - de fleste med eget bad og toilet.

Dejlig have, lyse mødelokaler og lækker hjemmelavet mad
Lene er vært på Danhostel Viborg, og sammen med sit dygtige personale sørger hun for lækker, hjemmelavet morgenmad og forplejning til arrangementer. Her er flotte, lyse mødelokaler og en spisesal med en fantastisk naturudsigt. Den hyggelige fællesstue bliver også kaldet biblioteket, og her findes en mindeplade med vandrerhjemmenes fader, Richard Schirrmann, der havde det første hostel i Athena i 1909.

Spil i Jomfruburet og Riddersalen
I Fælleshuset har rummene sjove navne fra gammel tid som f.eks. Jomfruburet og Riddersalen. Både ude- og indenfor er der mulighed for aktiviteter med bordtennis, pool, udendørs skak og en flot naturlegeplads i baghaven. Indendørs er der både gæstekøkken, tv- og billardrum, ligesom du i receptionens ’Spilotek’ kan låne diverse bolde, legesager og brætspil.

Tæt på sø, forstbotanisk have og Hærvejen
I hjertet af det hyggelige vandrerhjem kan I også grille eller bare nyde stilheden og naturen... her er ro, dejlig mad og mange muligheder for nyde tilværelsen. Den forstbotaniske have og søen ligger lige om hjørnet, og det samme gør Bruunshaab Gamle Papfabrik, der i dag er industrimuseum. I gamle dage producerede de pap og klæde her midt ude i skoven med små vandløb, sivsøer og hvide svaner. Tag vandrerskoene på eller hop op på cyklen for her er mulighed for mange smukke vandrer- og cykelruter lige uden for døren og med kort afstand til Hærvejen.

Viborgs idrætsliv, fredede bygninger og museer
Viborg er en af landets ældste byer med en voldsom historie som centrum for den romersk-katolske menighed i Midtjylland. Byen har været udsat for flere store brande i 1500-tallet, men kom på fode igen omkring år 1700. Navnet betyder ’det hellige sted på bakken’ og midt i byen troner den flotte domkirke som et af byens vartegn. Byen rummer mange gamle og fredede bygninger, hvor Domprovstegården er den ældste, men også Bispegården, Eksercerhuset, Karnapgården og Bispegården har deres egne historier. Viborg har et hyggeligt handelsliv og mange faciliteterne til de fleste sportsgrene. Faktisk blev Viborg kåret til årets Idrætskommune i 2012. Desuden rummer byen adskillige museer bl.a. Viborg Museum, Skovgaard Museum, Viborg Kunsthal, Frilandsmuseet..

 

Danhostel Viborg – Vandrerhjem med dejlig have og kort til Søndersø og centrum

I et hyggeligt skovområde 200 meter fra Søndersø og tre kilometer fra centrum ligger Danhostel Viborg.

Vandrerhjemmet har ligget der siden 1939, men er blevet udbygget flere gange siden, så der i dag er 31 værelser – de fleste med eget bad og toilet.

Midt imellem bygningerne er der en dejlig have med udendørs skak, bordtennis og en terrasse med mulighed for at grille. Indendørs er der både gæstekøkken, tv- og billardrum, ligesom du i receptionens ’Spilotek’ kan låne diverse bolde, legesager og brætspil.

Viborg er en af landets ældste byer med rødder tilbage til vikingetiden. Navnet betyder ’det hellige sted på bakken’ og midt i byen troner den flotte domkirke som et af byens vartegn.

Byen har et hyggeligt handelsliv, flere museer og faciliteterne til de fleste sportsgrene. 

Bo på et vandrerhjem med en dejlig have og kort til Søndersø og centrum hos Danhostel Viborg.

Adresse og kontaktinformation

Adresse
Vinkelvej 36A, 8800 Viborg
Telefon
+45 8667 1781
Fax
+45 8667 1788
Vært(er)
Lene Hviid
Email
viborg@danhostel.dk

Åbningstider

09/01 - 10/12(Tid)
09/01 - 10/12(Tid)

Info

Antal senge
125
Antal værelser
31
Antal værelser med bad og/eller toilet
26
Antal værelser uden bad og/eller toilet
5
Cykling
Kursuscertificeret

Se på kort

Klik på kortet herunder for at se Danhostel Viborg på Google Maps

 

Danhostel Viborg på Google kort

 

Andre hostels i nærheden

Ingen ledige værelser? Find andre Danhostels i nærheden.
Danhostel Kjellerup
Hasselvej 15, 8620 Kjellerup
fra 500,00 kr.
Danhostel Silkeborg
Åhavevej 55, 8600 Silkeborg
fra 275,00 kr.
Danhostel Hobro
Amerikavej 24, 9500 Mariagerfjord
fra 430,00 kr.
Danhostel Herning
Holingknuden 2, 7400 Herning
fra 530,00 kr.