Faciliteter

Gratis wifi
Golf
Gratis parkering
Hunde er velkomne

Danhostel Vitskøl Kloster

Overnatning på Danhostel Vitskøl Kloster I Vesthimmerland lige ned til Limfjorden
Overnat på et af Nordeuropas ældste klosteranlæg. En historisk perle, som I dag fremstår som et unikt bygningsanlæg, der kan danne rammen om overnatninger for turister, samt kurser og konferencer. Faciliteterne er præget af storhed, enkelthed og kvalitet. Perfekt til din overnatning ved Limfjorden i Ranum.

Fra Danhostel Vitskøl Kloster er der 5 min gang til egen strand, som ligger på Limfjordens Vestkyst med udsigt til Livø. Bag Klosteret er der en stor skov med rige muligheder for gå- og løbeture mellem bøge og løvtræer, og i den nærtliggende plantage, Uhrehøj, kan der køres Mountainbike på anlagte ruter gennem området. I gå afstand fra Danhostel Vitskøl Kloster ligger Vilsted Sø. Søen er med sine 450 ha den største ferskvandssø i Nordjylland og Vesthimmerland. På en gåtur langs søen, kan Klosterets Hereford-kvæg og får opleves, som græsser på dele af den 20 km vandresti rundt om søen.

I oktober hvert år afholdes et stort Middelaldermarked på Danhostel Vitskøl Kloster i Vesthimmerland
Gøglere, riddere, dyr og mad fra middelalderen kan opleves over flere dage, med aktiviteter for både børn og voksne. Du kan opleve middelalderen gennem smage, lugte og lyde. Oplev riddere, der kæmper, oldfruen, der står ved bålet og laver mad eller gøglere, der spiller en karakteristisk melodi fra middelalderen. Du kan overnatte på Danhostel Vitskøl Kloster i forbindelse med middelaldermarkedet. 

Årets julemarked på Danhostel Vitskøl Kloster er altid et besøg værd.
Udsmykket med gran, lys og pynt, fremstår Klosteret smukt og der vil være salg af alt, hvad hjertet kan begære - håndlavet julepynt, smykker, malerier, filt, strik, pileflet, glaskunst og keramik, samt julegodter, røgvarer, vin, chokolade og økologisk frugt og grønt. Desuden vil der være julepynt til terrassen, pyntegrønt og dekorationer. I anledning af julemarkedet er porten til Munkekælderen åben. Her kan man få stillet sulten. Samtidig bliver der mulighed for at kigge nærmere på de mange smukke gamle rum på munkeklostret. Du kan overnatte på Danhostel Vitskøl Kloster i forbindelse med julemarkedet.

Et moderne overnatnings- og uddannelsessted
Udover at være et Danhostel og udflugtsmål er Vitskøl Kloster også et moderne uddannelsessted. Vitskøl Kloster drives nemlig af Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelser, TAMU, der er et landsdækkende uddannelsessystem, for udsatte unge, der herigennem kan få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er de unge under uddannelse, der vedligeholder klosteret, passer dyr og landskab, laver mad og driver klosterhaven. På den måde er Vitskøl ikke bare et stykke Danmarkshistorie, men også et stykke spillevende nutid.

Vores berømte haver  -  Gratis adgang når du bor på Danhostel TAMU Vitskøl Kloster
At besøge vores klosterhave i sommerhalvåret er en inspirerende oplevelse for dig, der har en interesse i dyrkning af pryd- og nyttehave. 

Der har været dyrket krydder- og lægeurter gennem 850 år. Urterne kom til Vitskøl med Cisterniensermunkene, som grundlagde klosteret og haven i 1158, og gennem flere hundrede år dyrkede fødevarer, samt urter til kokkekunst og medicin. Også i dag er dyrkningen af læge- og krydderurter et varemærke for Vitskøl. Således kan besøgende opleve gartneriet, der har tre drivhuse, samt den unikke arkitektur og botanik i vores fem haver:  
• Sct. Gallenhaven, der er en kopi af en gammel schweizisk klosterhave fra år 826.
• Apotekerhaven, hvor alskens lægeplanter systematisk er arrangeret efter virkning og anvendelse i 7 sekskantede haver. 
• Krydderurtehaven med forskellige krydderurter og andre specialiteter.
• Dufthaven for blinde med skilte på blindeskrift.
• Snapseurtehaven med over 60 forskellige urter, buske og træer, som kan anvendes til fremstilling af kryddersnaps.

Læs mere, se priser, fotos og videos på Danhostel Vitskøl Klosters egen hjemmeside: www.vitskol-kloster.dk

Adresse og kontaktinformation

Adresse
Viborgvej 475, 9681 Ranum
Telefon
+45 5135 7765
Vært(er)
Kim Frost
Email
vitskolkloster@danhostel.dk

Åbningstider

01/01 - 31/12(Tid)
01/01 - 31/12(Tid)
01/01 - 31/12(Tid)

Info

Antal senge
35
Antal værelser
19
Antal værelser med bad og/eller toilet
19
Antal værelser uden bad og/eller toilet
0

Se på kort

Klik på kortet herunder for at se Danhostel Vitskøl Kloster på Google Maps

Danhostel Vitskøl Kloster på Google kort

 

Andre hostels i nærheden

Ingen ledige værelser? Find andre Danhostels i nærheden.
Danhostel Nykøbing Mors
Øroddevej 15, 7900 Morsø
fra 375,00 kr.
Danhostel Thisted
Kongemøllevej 8, 7700 Thisted
fra 325,00 kr.
Danhostel Rebild
Rebildvej 23, 9520 Rebild
fra 395,00 kr.
Danhostel Hobro
Amerikavej 24, 9500 Mariagerfjord
fra 430,00 kr.