Vikingeoplevelser i Nordjylland

  Gå i vikingernes fodspor i Nordjylland

  Find både en unik vikingegravplads, Vikingcenter Fyrkat, Sjældne Runesten og Vikingeborgen Aggersborg.

  Tømmerby Vikingegravplads
  Tømmerby Vikingegravplads er også kendt som "Højstrup Gravpladsen", og ligger i Thy i det nordjyske. Stedet består af en række af op imod hundrede høje og andre forhøjninger, samt et stort antal af bautasten hvoraf de fleste er placeret på og omkring højene. En stor skibssætning af bautasten kan også ses i området, der er dækket af lyng. Området er totalfredet og har været det siden 1881. Tømmerby Vikingegravplads er et besøg værd, herfra kan du også tage en tur til den smukke Nationalpark Thy.

  Vikingecenter Fyrkat
  Fyrkatbogen er en af Danmarks 5 ringborge fra vikingetiden. Ingen af disse borge eksisterer mere i dag, men er i stedet markeret med en jordvold. Inde i jordvolden findes hvide sten, der markerer hvor de oprindelige 16 langhuse lå. Et af langhusene er rekonstrueret uden for borgen, og tæt ved ligger vikingegården, som om sommeren danner rammer om mange aktiviteter. Her er også besøgscenter, museumsbutik og en mytologisk legeplads til børnene. Stedet ligger ikke langt fra Hobro, og er et oplagt besøg, når I overnatter på Danhostel Hobro.

  Hobro Runesten
  Når I alligevel er i Hobro for at se Vikingcenter Fyrkat, så har I muligheden for at få hele vikingeoplevelsen med ved også at se Hobro Runesten. Stenen står ved Hobro bibliotek, og menes at være rejst af vikingen Thore fra Sverige til minde om hans faldne bror Karl. En næsten identisk sten findes nemlig også ved Ås i Västergötland.

  Vikingeborgen Aggersborg
  Lidt vest for Aggersundbroen ligger Ringborgen Aggersborg tæt ned til Limfjorden ved øen Borreholm. Aggersborg kirke ligger lige nord for den markerede ring, der viser hvor Ringborgen stod i vikingetiden. Borgen havde i sin storhedstid hele 48 langhuse, og kunne rumme op imod 5.000 mennesker. Stedet har fra 2017 fået længe ventet moderne metoder til at formidle historien omkring Aggersborg. Find telefonen frem og prøv den interaktive app der viser, hvordan Aggersborg har set ud på Harald Blåtands tid. Aggersborg ligger kun 20 minutters kørsel fra dejlige Danhostel Vitskøl Kloster.

  Tilbage til Vikingtemaside.

  fyrkat.jpg
  Fyrkat

  aggersborg.jpg
  Aggersborg