Kolding kommer på UNESCOS liste: Creative Cities Network

14. Nov. 2017
Line Juhl Kronow

Som den eneste by i Danmark, er Kolding nu udnævnt til DESIGN CITY af UNESCO.

Indtil nu, er det kun Helsinki i Finland der har båret titlen, som de altså nu må dele med Kolding. Indtil videre består Creative Cities Network af 180 byer fra 72 lande, indenfor 7 kreative felter: Håndværk & Folkekunst, Design, Film, Gastronomi, Litteratur, Musik og Mediekunst.

Hos Kolding kommune, har processen med at blive Design City været længe under vejs. Således blev en langsigtet design strategi allerede vedtaget af byrådet i 2012. Topmålet blev nået da Kolding i maj måned 2017 var værtsby for en del af den landsdækkende Danish Design Award, som normalt afholdes i København.

I Kolding er det ikke kun i byggeriet der tænkes design, der er således også designprocesser bag pædagogikken i børnehaverne, på jobcenteret og i borgerservicen. Byens virksomheder er med i et design netværk og en ny stor marina bydel er på tegnebrættet.

Sidst Kolding Kommune modtog en UNESCO udnævnelse var d. 4. juli 2015, hvor byen Christiansfeld blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

UNESCOS krav til design cities

  • Byen har en designstrategi
  • Et selvstændigt designsekretariat
  • Er vært for arrangementer i International Kaliber
  • Har et uddannelsesmiljø omkring design
  • Benytter sig af designprocesser i udviklingen af byen
  • Plan med forskellige aktiviteter, der understøtter design.

Vil du opleve UNESCO design city Kolding, så er det oplagt at gøre det fra Danhostel Kolding, der har en unik udsigt over hele byen, ligger centralt og selv har en smuk indretning.

Læs mere om UNESCO i Denmark her.

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Danhostel får ny sekretariatschef
| Anette Brylov Hansen

Danhostel har ansat Allan Schmidt som sekretariatschef i Danhostel med start den 1. oktober 2020

Danhostel Haderslev søger nye værter
| Anette Brylov Hansen

Erlevhus søger forpagter/ forpagterpar til et veldrevet, bynært og smukt beliggende vandrerhjem ved Haderslev Dam med tilhørende hytter og campingplads til overtagelse pr. 1. januar 2021, idet det nuværende forpagterpar, efter 13 gode år, har valgt at trappe ned og søge nye udfordringer.