Kolding kommer på UNESCOS liste: Creative Cities Network

14. Nov. 2017
Line Juhl Kronow

Som den eneste by i Danmark, er Kolding nu udnævnt til DESIGN CITY af UNESCO.

Indtil nu, er det kun Helsinki i Finland der har båret titlen, som de altså nu må dele med Kolding. Indtil videre består Creative Cities Network af 180 byer fra 72 lande, indenfor 7 kreative felter: Håndværk & Folkekunst, Design, Film, Gastronomi, Litteratur, Musik og Mediekunst.

Hos Kolding kommune, har processen med at blive Design City været længe under vejs. Således blev en langsigtet design strategi allerede vedtaget af byrådet i 2012. Topmålet blev nået da Kolding i maj måned 2017 var værtsby for en del af den landsdækkende Danish Design Award, som normalt afholdes i København.

I Kolding er det ikke kun i byggeriet der tænkes design, der er således også designprocesser bag pædagogikken i børnehaverne, på jobcenteret og i borgerservicen. Byens virksomheder er med i et design netværk og en ny stor marina bydel er på tegnebrættet.

Sidst Kolding Kommune modtog en UNESCO udnævnelse var d. 4. juli 2015, hvor byen Christiansfeld blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

UNESCOS krav til design cities

  • Byen har en designstrategi
  • Et selvstændigt designsekretariat
  • Er vært for arrangementer i International Kaliber
  • Har et uddannelsesmiljø omkring design
  • Benytter sig af designprocesser i udviklingen af byen
  • Plan med forskellige aktiviteter, der understøtter design.

Vil du opleve UNESCO design city Kolding, så er det oplagt at gøre det fra Danhostel Kolding, der har en unik udsigt over hele byen, ligger centralt og selv har en smuk indretning.

Læs mere om UNESCO i Denmark her.

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Tag på en forunderlig tur under jorden – Mønsted Kalkgruber
| Line Juhl Kronow

Man tror næsten ikke, at det er Danmark, man befinder sig i. Men ikke langt fra Viborg kan du besøge de betagende Mønsted Kalkgruber, som er blevet gjort til en moderne oplevelse med lyd- og lysinstallationer.

Danhostels bestyrelse får to nye kvindelige medlemmer
| Line Juhl Kronow

Da Danhostel afholdte deres ordinære generalforsamling på Danhostel Kalundborg d. 30. april 2019, blev der valgt to nye bestyrelsesmedlemmer. De to er Rikke Hobolt, ejerrepræsentant fra Danhostel Rømø og Kathrine Lind, værtsrepræsentant fra Danhostel Copenhagen Bellahøj.