Kulturen trækker gæster til Danhostel Horsens

  Kåre Welinder

  Museer, koncerter og gode spisesteder sender masser af gæster til Danhostel Horsens, der har en unik beliggenhed mellem Forum Horsens og fredet naturreservat.

  De fleste morgener tøffer rådyr rundt i baghaven på Danhostel Horsens. Af og til får de følgeskab af en grævling, der har sin hule i det store vildt- og naturreservatet Nørrestrand, som grænser helt op til de værelser på vandrerhjemmet, der har terrasse ud mod det smukke område. På de helt stille morgener sniger rådyrerne sig om på legepladsen ved P-pladsen foran bygningen, og de idylliske omgivelser vidner om, hvor fredeligt et område, Danhostel Horsens ligger i.

  Men af og til flygter rådyrene, og grævlingen bliver i sin hule. For så er der knald på i Forum Horsens, der ligger få hundrede meter fra vandrerhjemmet. Eksempelvis er der alene i de første otte dage af december koncert med superstjernen Lionel Richie, hygge med julens sange i selskab med Stig Rossen og tyrolerstemning fra den tyske schlagerkonge Hansi Hinterseer. Oven i det omfattende musikprogram tiltrækker Forum Horsens også gæster til konferencer, messer og sportsarrangementer, og alt sammen er det med til at gøre Danhostel Horsens til et attraktivt overnatningssted.

  ”Ved de store koncerter bliver vores værelser revet væk,” siger vært på Danhostel Horsens, Susan Lau Hansen, og forklarer, at mange af gæsterne også benytter sig af muligheden for at tage en morgendukkert i det store Aqua Forum, der også er en del af Forum Horsens.

  ”De fleste af vores gæster kommer, fordi der sker et eller andet kulturelt i byen. Vi har Horsens Museum, Kunstmuseet og Industrimuseet, som nok er det, der tiltrækker flest besøgende, mens også Horsens Statsfængsel, der lukkede i 2006, og idag fungerer som museum, sender folk til Horsens. Og faktisk har vi en del gæster, der vælger at forlænge deres ophold, fordi der var lidt mere i Horsens, end de lige var klar over. Blandt andet flere gode spisesteder, som vi gladeligt guider folk hen til,” siger Susan Lau Hansen.

  I de første seks måneder af 2012 var Danmark vært for EU-formandskabet. Halvdelen blev afholdt i København, mens de sidste tre måneder foregik i Horsens, og det sendte embedsfolk fra hele verden ind i de ydmyge rammer på Danhostel Horsens, hvor de gode, gamle træ-køjesenge stadig er en del af inventaret.

  Læs mere om Danhostel Horsens her
   

  ”En del embedsfolk sagde, at de faktisk helst ville bo hos os, og det var dejligt at høre. Vi havde en del afrikanere boende, og de var helt vilde med at være her. De synes, det var mere personligt og hyggeligt, selvom faciliteterne selvfølgelig ikke var af samme standard, som de var vant til,” fortæller Susan Lau Hansen, der gør meget ud af at gøre et ophold til en personlig oplevelse. Af denne årsag vender mange kunder tilbage til Danhostel Horsens, ligesom mange grupper og kurser bruger stedet år efter år.

  ”De kan lide, at det er personligt, og vi får ofte store krammere af gæster, der vender tilbage. Vi har ikke meget personale, så vi er gode til at huske vores stamkunder og spørge ind til dem. Og så kan de lide, at der er fredeligt her,” siger hun, og kommer langsomt frem til, at nogle kurser også kommer her på grund af hendes evner ud i et køkken.

  ”Vi har en gruppe, der nærmest springer forret og hovedret over, og går direkte til desserten. De er vilde med min måde at lave dessert på, og jeg laver en ny hver gang, og det er et hit. De kommer i hvert fald ikke for beliggenheden,” griner Susan Lau Hansen, der dog afslører, at de fleste kurser og grupper elsker at have muligheden for at gå over i Naturreservatet Nørrestrand mellem forelæsningerne eller bare tage en pause på terrassen og nyde den skønne udsigt.

  Faktisk ligger Danhostel Horsens inde i vildt- og naturreservatet, der er et vigtigt, rekreativt område for Horsens, hvor sjældne fugle- og dyrearter blander sig med de løbere, hundeluftere og kærester på slendretur, der flittigt benytter området. 

  ”Vi har direkte adgang til en populær natursti, der går lige neden for vores vinduer. Den er forbundet med masser af vandreruter, der går helt ned til vandet, hvor der er fugletårne, bænke med mere. Det er noget, vores gæster rigtigt godt kan lide, når de bor hos os,” siger Susan Lau Hansen.

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.