Populært hostel-kloster i Næstved

  11. Jun. 2013
  Kåre Welinder

  Med et strejf af velbevaret historie har Danhostel Næstved forandret et tidligere nonnekloster til vandrerhjem, så kirkerummet i dag bruges til konferencer og familiefester, mens nonnernes gamle møbler diskret er implementeret som del af hverdagen.

  To gamle orgler er placeret ved receptionen og i en af værelsesgangene på Danhostel Næstved. En katolsk Madonna-figur står skjult på sit plateau i den gamle klosterhave, ligesom en fantastisk glasmosaik, fordelt over 14 relieffer af Smertens Vej, pryder ruderne i den store konfererencesal på Danhostel Næstved.
  Ikke nogen normal indretning af et Danhostel, men forklaringen ligger gemt i historien om, at Danhostel Næstved indtil 2004 fungerede som nonnekloster for den katolske orden, Sct. Elizabeth Søstrene. De brugte de to gamle orgler til at akkompagnere den daglige salmesang i lyset fra de 14 glasmosaikker, der viser Jesu sidste dage på Smertens Vej fra Golgata, inden nonnerne tog deres daglige rundtur i klosterhave, summende på deres katolske messen på vej til Madonna-statuen, diskret placeret i et afsides hjørne af den store, grønne have.

  Og ved man det ikke, så har man formentlig ingen anelse om, at den flotte, arkitekttegnede bygning, der tog hensyn til Søstrenes religiøse ønsker ved opførelsen i 1975, er et kloster, og mange gæster er da også overraskede over stedets historie.

  ”Gæsterne elsker, når jeg spørger, om de vil med ind og se i kirkerummet. De bliver som regel overraskede over stedets historie,” siger vært på Danhostel Næstved, Elsa Terp, der lige siden hun købte klostret har elsket at fortælle om de nonner, der i 2004 var blevet så gamle, at de valgte at tilbringe deres sidste dage i fødelandet Tyskland.

  Unik, religiøs historie
  Klostret står i dag som det blev forladt med sakristi, skriftestol, bibliotek, pulpitur og et rigt dekoreret marmorgulv i kirkesalen. Elsa Terp har diskret ladet nonnernes gamle møbler indgå som en stadig brugbar del af vandrerhjemmet, for på den måde at lade gæsterne vide, at stedet i dag ikke har noget religiøst formål, men derimod en unik, religiøs historie.
  ”Jeg synes selv, stedet fremstår enestående blandt ikke bare Danmarks Danhostels, men blandt vandrerhjem over hele Skandinavien. Her er en helt speciel atmosfære, hvor der ikke bare værnes om historien, men også fokuseres på at give gæsterne en god oplevelse,” siger Elsa Terp.

  Racercykler på terrassen
  Alle værelser på Danhostel Næstved er store og de fleste har terrasse. Badeværelserne har god plads, og ingen af rummene har dørtrin, idet alt er handicapgodkendt og bygget efter handicapkrav for at imødekomme de gamle nonners ønsker. De rummelige elevatorer kunne rumme en hospitalsseng, og det kommer i dag de mange cykelgæster til gavn, idet de får lov til at tage deres dyre racercykler med op på de terrasser, der virkelig er noget gæsterne sætter pris på. 
  ”Det giver en nærmest sydlandsk stemning om aftenen. Når børnene er lagt i seng, så kan de mange mødre og fædre sidde og snakke stille på terrassen over et glas vin,” siger Elsa Terp og forklarer, at flere af værelserne er opgraderet til hotelstandard, hvilket åbner døren til nye grupper af gæster som eksempelvis forretningsfolk og ældre ægtepar, der ikke ønsker at sove i køjesenge, men gerne vil nyde de smukke rammer med den gode pris.

  Bonbonland og børnefamilier
  Selvom Danhostel Næstved året rundt afholder et væld af konferencer, kurser og familiefester, så er det børnefamilierne, der udgør den største del af gæsterne, og selvom bordtennisbord, stort legerum med legoklodser og et veludstyret fælleskøkken giver optimale rammer, så må en del af æren for Danhostel Næstveds succes hos børnefamilierne også tilskrives forlystelsesparken Bonbonlands beliggenhed, blot ni km fra vandrerhjemmet.
  ”Stort set alle sommergæsterne skal til BonBon-land, og vi har da også indgået et samarbejde med BonBon-land, så man kan købe en pakkeløsning hos bonbonrejser.dk, der inkluderer adgangsbillet og  overnatning hos os med morgenmad,” siger Elsa Terp, der også nævner strandene ved Karrebæksminde, Gavnø med sommerfugle- og veteranbilmuseer samt Næstved Zoo som populære udflugtsmål for familien på tur. 

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Cykelfeberen fortsætter hos Danhostel
  | Cecilie Karlsson
  Mød værterne på Danhostel Skjern

  Mød et af vores nyere Danhostels, Danhostel Skjern, og læs mere om hvem de er