Rold & Rebild – en perfekt pakkeløsning

  Kåre Welinder

  Det er en lille perle af en pakkeløsning man får, når man tjekker ind på Danhostel Rebild. Med i prisen følger nemlig helt gratis den storslåede natur i Danmarks største skov, Rold Skov, der med oplevelser for alle venter lige uden for døren.

  ”Her er bare så smukt. Og det er der på alle årstider. Når sneen daler eller når lyngen blomstrer i august og september, og bakkerne er helt lilla. Når bøgen springer ud, og man fra dag til dag kan opleve, hvordan skoven bliver grønnere, og til sidst er helt tæt eller om efteråret, når bladene falder af og skoven får nye, vidunderlige farver.”

  Vært på Danhostel Rebild, Vivi Frejlev Schnefeld, kunne fortsætte i det uendelige med at uddele sanseindtryk fra Rold Skov, for de kommer i hobetal, når man befinder sig i byen Rebild eller den omkringliggende Rold Skov. Og ofte er det også indtrykkene, folk rejser efter.

  Kirkeugler og kanosejlads

  ”Folk kommer til Rold Skov på alle årstider, netop for at opleve farveskiftet i skoven, og så er der mange, der samtidig vælger et ophold hos os,” siger Vivi Frejlev Schnefeld og fortæller, at det oftest er naturelskende gæster, der checker ind. Det kan være biologer eller ornitologer, der studerer den sjældne kirkeugle, der yngler i Rold Skov, men også grupper og kurser, der kombinerer et arrangement på Danhostel Rebild med oplevelser i skoven.

  Således også, da danhostel.dk er på besøg, hvor Hjerteforeningen havde lagt vejen forbi med et tre-dages kursus, hvor daglige gåture i skoven blev kombineret med Vivi Frejlev Schnefelds specialkomponerede, hjerterigtige mad, der blev tilberedt sammen med kursisterne.

  ”Det er ikke tilfældigt, når folk dumper ind hos os. Gæsterne er bevidste om naturen, og kommer der familier på besøg, så har vi en stor naturlegeplads, der er meget besøgt, hvor man kan overnatte i shelters og lave mad over bål,” siger hun og remser op fra det store udbud af aktiviteter i området med cykling, vandring og kanosejlads som de mest populære, mens der også er mulighed for rideture eller geocatching i det enorme skovområde, der omkranser Danhostel Rebild. 

  Teambuilding og god forplejning

  Vivi Frejlev Schnefeld forklarer, at netop fordi der er så stor en mangfoldighed i fysisk udfoldelse omkring Rold Skov og Rebild Bakker, så er området særdeles populært hos firmaer og andre grupper med teambuilding på programmet.

  “Vi samarbejder med virksomhederne Rold Skov Adventure og Bjerg & Søbye, der begge tilbyder professionel teambuilding. Begge har uddannede instruktører til at varetage discipliner som masteklatring, parcour med mere, hvor hovedformålet er teambuilding. I dette attraktive tilbud står Danhostel Rebild så for overnatning og rigtig god forplejning, og det har vi stor succes med.”

  Populært med mountainbikes

  Og de senere år er en ny aktivitet blevet populær som aldrig før.

  ”Du ser stort set ikke en bil passere igennem Rebild, uden at der er spændt mountainbikes bagpå. Mountainbiking er blevet et af de største trækplastre i dette område, og tendensen er stigende, for der afholdes også stævner, ligesom det er blevet populært for grupper at leje både cykler og guide til en tur i skoven.”

  Selvom Vivi Frejlev Schnefeld også har cykelgrupper boende, så er det ofte det modne publikum, der besøger Danhostel Rebild. De har tiden til fordybelse, og udnytter den, fordi området har så uendeligt højt til loftet. Hovedvægten af vandrerhjemmets gæster er dog grupper, og Vivi Frejlev Schnefeld beretter om bryllupper med over 100 gæster, ligesom der er mange familier, der samles her over en weekend. Nogle gange sidder de bare i haven og hygger og får checket op på familiesagaen, mens andre vælger at booke en naturguide, der fører dem rundt i skoven, og Vivi Frejlev Schnefeld smører gerne madpakker til både grupper og familier, når de som gæster hos hende skal på tur i skoven.

  Begejstring for naturen

  Danhostel Rebilds 21 værelser bliver også fuldt bookede, når den traditionsrige 4. Juli-fest afholdes i Rebild Bakker, og gæsterne taler altid med værten om, at hendes hostel ligger optimalt for oplevelser i skoven.

  ”Fælles for alle typer af gæster er, at de er begejstrede for naturen. Nogle fortæller, at de aldrig har været her, og hvor er her dog smukt, og hver gang vi har en gruppe, så hører jeg, at folk slet ikke var klar over, at der var så flot i Rebild og de omkringliggende skove, og det er jo altid dejligt at høre,” siger Vivi Frejlev Schnefeld.

   

  Tag et kig ind hos Danhostel Rebild her:

  Du skal acceptere marketing cookies for at se denne video.

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.