Ud af Danhostels 92 vandrerhjem, så har nogle fra naturens hånd en helt unik beliggenhed

  Danhostel Ribe kan stilles op som en ligning.
  Danmarks ældste by. Danmarks største nationalpark. Danmarks hyggeligste gader.
  = Danmarks bedste beliggenhed for et vandrerhjem?

  For der er så mange ting, der gør Danhostel Ribe et besøg værd. Området tæt ved vandrerhjemmet er endda leveringsdygtig i noget så sjældent som Ingenting – mere om det senere - og når samtidig værtsparret Jens Philipsen og Gudrun Rishede sætter en ære i at være du’s med gæsterne, så er der garanti for en ferie fyldt med kultur, natur, og i mange tilfælde, et retur til Ribe.

  Læs mere om Danhostel Ribe

  - En seng kan man jo købe alle steder. Der skal tilknyttes personlighed og informationer, for at besøget for alvor bliver en oplevelse. Med de mange muligheder for kultur-, natur- og madoplevelser i og omkring Ribe, så tager vi os gerne tid til at hjælpe med råd tilpasset de enkelte familier, fortæller Jens Philipsen, der med tilfredshed kan bladre i en gæstebog fyldt med glade gæster. Og skulle værtsparret støde på det samme navn to gange, så har det en årsag. Omkring 80 pct. af gæsterne er gengangere eller gæster, der har fået stedet anbefalet af familie og venner.

  Ribe

  Klar til sort sol 

  Fra hvert af de seks panorama-værelser kan man døse hen i et fænomenalt udsyn over Ribe. Med den smukke domkirke majestætisk tronende på horisonten fås et overblik over, hvad der venter, hvis man går på ekspedition i Ribes gamle bydel. Direkte uden for vinduet rammer blikket middelalderens henrettelsesplads på Hovedengen, så følger Ribe Å med Skibbroen og everten Johanne Dan, inden øjnene rammer en labyrint af bindingsværk, små restauranter og brostensbelagte gader. Drejes hovedet mod højre vælter vesterhavshimmelen ind over det flade marsklandskab med Nationalpark Vadehavets natur som omdrejningspunkt.

  Gourmet-produkter fra Vadehavet er en naturlig ingrediens

  Omsorg for naturen er en vigtig del af måden, Danhostel Ribe bliver drevet på. Siden 1997 har vandrerhjemmet haft Green Key, der er dansk turismes internationale miljømærke, og dermed et bevis på, at der føres omfattende miljøhensyn. Også hensynet til det lokale indgår her, idet Danhostel Ribe tilbyder kurser, hvor gourmet-produkter som lam og stud fra Vadehavet er en naturlig ingrediens.

  Book ophold på Danhostel Ribe 

  Beliggenheden med det tilhørende kulturudbud i slendre-afstand fra Danhostel Ribe er en af de vigtigste årsager til, at det store vandrerhjem har et af Danmarks største antal overnatninger. Selv det imponerende naturfænomen Sort Sol kan opleves i gå-afstand fra vandrerhjemmet, hvorfra tusindvis af besøgende hvert forår og efterår valfarter til våd-områderne ved Ribe Østerå. Her er der masser af gode udkigssteder, men vandrerhjemmet holder sig altid orienteret om, hvor gæsterne får de mest gunstige betingelser for at overvære stærenes sublime flyveopvisning foran solens bløde stråler.

  Hyggeligt i Ribe

  Hyggelig bymidte 

  Naturen har gjort sit indtog helt ind i de røde murstensgange på Danhostel Ribe. Her udstiller Gudrun Rishede nemlig sine stemningsfyldte naturfotografier fra Ribe og omegn, og har man ikke allerede lyst til en tur i marsken, så får man det af nærværende og meget personlige motiver, som værtinden gerne fortæller om.

  Besøg Danhostel på Facebook.com/danhostel 

  Men selvom Ribe byder på masser af attraktioner, masser at se på, lytte til, røre ved og smage på, så kan Ribe også tilbyde et fænomen, der sjældent opleves i dagens Danmark. Ingenting.

  - En gæst tog af sted om morgenen mod diget, og jeg troede egentlig han skulle til Mandø, fortæller Jens Philipsen smilende, men samtidig dog klar over, at historier som denne ikke er enestående for turister i Ribe.
  - Da han vendte tilbage flere timer senere spurgte jeg ham, hvad han havde lavet. Ingenting, svarede han. Han havde bare siddet på diget ved Vadehavet og nydt stilheden. Noget, han egentlig aldrig havde prøvet før, og derfor bare var forsvundet ind i roen derude, fortæller Jens Philipsen.

  Vadehavet

  Vadehavet

  Hvad er den bedste attraktion i jeres nærområde?
  - Ribe Domkirke og byens gamle bymidte, der begge har fået to stjerner i Michelins seværdighedsguide.

  Hvad er efter jeres mening den mest oversete attraktion i nærheden af Ribe Vandrerhjem?
  - Ribe Kunstmuseum. I forvejen havde museet en enestående billedsamling, men efter omfattende renovering af bygningerne i 2010, så kommer billederne nu virkelig til sin ret.

  Hvilket land er det mest eksotiske i har haft besøg fra?
  - Vi havde et kursus med 140 biologer/ornitologer fra hele verden. Sydamerika, Afrika, Asien. Fra Indien, Australien, New Zealand, Israel. Flere i traditionelle klædedragter.  De boede her en hel uge med alle måltider. At lave mad til både muslimer, jøder, hinduer og altspisende var noget af en udfordring, men samtidigt utroligt spændende.

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.