Sport, vandrerhjem og sundhed på Fyn

06. Jul. 2012

Danhostel Ringe findes ikke mere. Du kan finde alternative Danhostels på Fyn her.

Rune Bille er chef for både frittidscenter, campingplads og vandrerhjem. Fotos: Niels C. Jensen

Danhostel Ringe er sportshal, fitnesscenter, svømmehal, campingplads og sund cafe i et. Vandrerhjemmet er en del af Midtfyns Fritidcenter, gæsterne har gratis adgang til svømmehallen og check-in foregår i cafeen.

De fleste af gæsterne på de 12 værelser Danhostel Ringe er sportsfolk, der overnatter i forbindelse med stævner og andre sportsarrangementer.

”Der kommer en svenske fodboldklubber, som er glade for de gode baner og den billige alkohol,” siger vært og centerchef Rune Bille og smiler bredt.

Ingen burger og pomfritter

I fritidscentrets cafe skal man kigge forgæves efter de klassiske burgere og pomfritter. De er erstattet af grov pølsebrød, salatbar og frisk frugt. Alt sammen til fornuftige priser, som er svære at slå, selv hvis man kokkerer i fælleskøkkenet på vandrerhjemmet.

Midtfyns fritidscenter er et populært sted for større sportsstævner.

”Vi har netop haft 500 børn på DGI-lejr her, men de overnattede på gulvet på gymnasiet, da vi kun har 12 værelser i alt, og der var ikke nogen der skulle have det bedre end de andre,” siger Rune.

Midtfyn

Cafeen på Midtfyns Feriecenter har droppet de franske hotdogs og slikposerne. 

Turister fra Tyskland og Holland

De 12 værelser på Danhostel Ringe var derfor klar til de tyske og hollandske vandrere og cykelturister, som kommer forbi byen på vej fra det sydfynske ø-hav på vej mod Odense.

Midtfyn

Danhostel Ringe er en oplagt overnatningsmulighed for sportsfolk, der er til stævne i byen.

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Lenes drøm om et vandrerhjem gik i opfyldelse – Nu er hun vært på femte år
| Line Juhl Kronow

Det er fem år siden, at Lene Hviid ved et tilfælde pludseligt blev ejer af et Danhostel. Lene drømte om at drive et lille bed and breakfast, men det blev til noget lidt større, da hun blev ejer af Danhostel Viborg.

Populært værtspar på Danhostel Esbjerg takker af
| Line Juhl Kronow

Efter 23 gode år som værtspar på Danhostel Esbjerg takker Marianne og Børge Bull af ved årsskiftet, og overlader Danhostel Esbjerg til nye værter. Hvem det bliver, vides ikke endnu, men Esbjerg Kommune er i fuld gang med processen.