Godt værtsskab vigtigst på Danhostel Sakskøbing

    Kåre Welinder

    Hjertet er med i alt, der foregår på Danhostel Sakskøbing. Både hos værten og de 25 borgere, der er tilknyttet stedet som del af vandrerhjemmets virke som social virksomhed.

    At bruge ordet ildsjæl er en underdrivelse, når man taler med og hører om værten på Danhostel Sakskøbing, Gitte Haahr Fornitz.

    Man bliver helt forpustet af at høre om alle hendes projekter, mens hun på samme tid tager sig af en udtjekkende lejrskole og viser rundt i bygningerne, hvor hun med flair for den dekorative detalje har formået at få stedets gul-brune 70’er-nuancer til at signalere hjemlig hygge og hjerterum.

    Samtidig leder Gitte Haahr Fornitz en social virksomhed, hvor hun har det overordnede ansvar for en gruppe på 25 borgere med forskellige handicaps, og alt i alt er hun en travl, netværkende blæksprutte, hvis fangearme når hele vejen til Canada. Her fik en gruppe gæster nemlig anbefalet Danhostel Sakskøbing, som besøgte stedet ved førstkommende lejlighed i Danmark, og selv er værten godt klar over, hvorfor både familier, lejrskoler, sportsgrupper og familiefester i stor stil vælger Danhostel Sakskøbing som base for oplevelser og ophold på Lolland og Falster.

     

    Borgernes fortjeneste

    ”Det gode værtsskab er vigtigt. Det gælder om at give gæsterne mere end de forventer, og vi bruger mange ressourcer på at gæsten skal være glad, når de går ud herfra,” siger Gitte Haahr Fornitz, der har placeret de 25 borgere på forskellige teams omkring køkken, rengøring og vedligeholdelse, og gladeligt giver æren for Danhostel Sakskøbings fantastiske atmosfære videre til stedets medarbejdere.

    ”Vi gør meget for at brande os på, at det er borgernes fortjeneste, at maden er god, at stedet er rent og samtidig har en unik atmosfære. Alle har været på værtskursus, og det er tydeligt at mærke, at vores sted er anderledes, fordi alle i huset arbejder med hjertet. Ikke bare borgerne, men også mig selv, køkkenchefen og alle de andre elsker jobbet udover servicedelen, som er noget alle kan lave. Værtsskabet er noget du yder frivilligt og gratis, og kan man ikke give det ekstra, der kræves, så mener jeg ikke man passer ind i vores branche. Det er værtsskabet, man husker et ophold for,” siger Gitte Haahr Fornitz og forklarer, at Danhostel Saksbøbing har mange besøg fra handicap- og autismecentre fra hele landet, fordi gæsterne her føler sig ligeværdige.

     

    Book ophold på Danhostel Sakskøbing her 

     

    Èn stor familie

    Men netop det anderledes er samtidig en af vandrerhjemmets styrker.

    ”Især vores mange lejrskoler synes det er spændende. De har hjemmefra fået beskrevet stedet, og jeg gør ved ankomsten altid meget ud af at fortælle om dem og om os, og at vi alle er én, stor familie. Det betyder, at alle får et afslappet forhold til hinanden og derved mærker stedets sjæl og bliver imponerede over vores overskud, fordi alle altid har tid til en snak. Her er ro, selvom vi har travlt, og det er tilsyneladende en atmosfære, alle kan lide, for vi har faktisk aldrig haft problemer med, at gæster eller lejrskoler ikke har accepteret vores borgere.”

    Masser af lejrskoler benytter sig af Danhostel Sakskøbings gæstfrihed og centrale placering i forhold til spændende attraktioner som Knuthenborg Safari Park og Middelalderbyen, der med en særlig skoletjeneste tilbyder færdige arrangementer for skoleklasser. Og når skolelærere har gode oplevelser, så spreder de rygtet blandt kollegaerne.

     

    Større ansvar til den enkelte

    ”Man føler sig meget velkommen. Der er kun få regler, og overholder man dem, så kan man gøre som man vil,” siger Anne Mette Tybjerg, der som klasselærer for en nordsjællandsk skole netop har nydt en række gode dage i selskab med Gitte Haahr Fornitz og hendes ansatte, der med fuldt overlæg kun har få regler. Det giver den enkelte elev et større ansvar fremfor det, at både lærere og Danhostel-værten skal lege politimand i døgndrift.

     

    ”Det drejer sig om den gode oplevelse. På samme måde er det med maden, der er meget vigtig under et lejrskoleophold. Kan eleverne ikke lide vores ellers rigtigt gode mad, så kan de komme med ud i køkkenet og få noget andet. Det er udover det sædvanlige, og derved er det noget de husker. Og sådan skal det være her hos os,” siger Gitte Haahr Fornitz.

    Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

    Modtag Danhostel nyhedsbrev

    Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
    Nyt Danhostel åbner i Aalborg
    Cecilie Karlsson

    Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

    Årets Vært 2023 John Haurits
    Anette Brylov Hansen

    På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.