Cykeltur langs Vestkystruten

  Overnat nemt og billigt på den berømte cykelrute...
  Vestkystruten er en 560 km lang nationalrute, der strækker sig fra Rudbøl til Skagen. Ruten er en del af Eurovelos rute nr. 12, der løber fra toppen af Norge, gennem Sverige, Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og ender i England.

  Der findes næsten alle afskygninger af det danske landskab på Vestkystruten, fordi ruten går gennem hele Jylland. Dette gør, at landskabet skifter fra smukt, fladt markland til flotte, stejle klitter. Der er både lange sandstrande med gode bademuligheder, bakker og vind.
  Ruten består af 70 % asfalt, men resten er sand og grus. Det er derfor en god idé, at have gode, solide cykeldæk på cyklen.
  Ruten er at regne som middel sværhedsgrad for cyklister, og er både børnevenlig, egnet til racercykler og med bakker.

  Ruten går forbi nogle af Danmarks flotte seværdigheder og kultursteder, blandt andet Råbjerg Mile, Uggerby Klitplantage, Lønstrup Klint, Rubjerg Knude, Den Tilsandede Kirke, Vippefyret på Fyrbakken og Grenen ved Skagen. På ruten findes også 16 skiltede panoramaruter, som hver er mellem 20 km og 50 km lange. Disse ruter løber langs kysten, helt tæt på vandet, og de tager dig til steder med fantastisk udsigt eller små steder uden så mange mennesker, med plads til ro og afslapning. Panoramaruterne er værd at udforske på vej langs Vestkystruten. Med Danhostels smarte ruteplanlægger, kan du booke ophold på flere Danhostels samtidig, og derved planlægge dine overnatninger på ruten - fra start til slut.
  Alle Danhostels tilbyder en sund og lækker morgenmadsbuffet, som gæsterne kan tilkøbe deres overnatning. Læs meget mere om måltider og forplejning her ›
  Du finder et link til hele Vestkystruten på den officielle webside ›
  Her kan du også læse om mærkeordningen Bed+Bike, som er en nyere mærkeordning, der garanterer cykelvenlige forhold på overnatningsstederne. Disse inkluderer blandt andet aflåste skure til cykler og udlån af cykelpumper og værktøj. Nogle Danhostels har tilsluttet sig Bed+Bike mærkeordningen, mens andre har tilsluttet sig Aktiv Danmarks cykelmærkeordning. Denne mærkeordning viser, at det enkelte Danhostel har noget særligt at byde på inden for cykelområdet. Det kan blandt andet være gode cykelruter i nærheden, faciliteter til cykelopbevaring, cykeludlejning og meget andet. Bed+Bike er en nyere mærkeordning, der garanterer cykelvenlige forhold på overnatningsstederne. Det inkluderer blandt andet aflåste skure til cykler og udlån af cykelpumper og værktøj. Nogle Danhostels har tilsluttet sig Bed+Bike mærkeordningen. Andre vandrerhjem har tilsluttet sig Aktiv Danmarks Cykel mærkeordning. Denne mærkeordning viser, at vandrerhjemmet har noget særligt at byde på inden for cykelområdet. Det kan blandt andet være gode cykelruter i nærheden, faciliteter til cykelopbevaring, cykeludlejning og meget andet.

  Berlin-Copenhagen ruten

  Klik her for at få et overblik over hele den berømte cykel rute hele vejen fra København til Berlin

  Cykelferie og Sydhavsøer

  Med varieret cykelterræn & en lang række Danhostels er Lolland-Falster optimale til cykelferie for hele familien.

  Færgen IDA – optimalt for cyklister

  Bogø – Stubbekøbing. Danmarks hyggeligste færgeoverfart er perfekt for cykelturister.