MØD VORES VÆRTER – 10 Karin Aunstrup - vært på Danhostel Hillerød

  Line Juhl Kronow

  Mød Karin, der ud over at være en garvet Danhostel vært, også har cyklet det meste af Danmark rundt på ferie.

  Navn: Karin Aunstrup
  Vært på: Danhostel Hillerød
  Antal år i Danhostel: 13 år

  Hvor er du født og opvokset?
  Jeg er født i København og opvokset i Frederiksværk med min storesøster tvillingebror og min lillesøster. Mine forældre bor stadig i mit barndomshjem, og der er stadig mange minder forbundet når jeg kommer på besøg. Frederiksværk er en fantastisk smuk by omgivet af skov og vand. Her ligger også Danmarks største sø, Arresø og helt nede ved Roskilde Fjord ligger byens vandrerhjem, Danhostel Frederiksværk.

  Hvor har du sidst holdt ferie i Danmark?
  Jeg har netop været på efterårsferie i Søndervig ved Jyllands vestkyst. Det er et fantastisk sted hvor jeg altid bliver fyldt med energi og glæde over, at bo i Danmark. Specielt om efteråret er Vesterhavet smukt med dens rå bølger, bunkerne på stranden og den brede sandstrand. Vi havde cykler med og oplevede på den måde også de mange smukke cykelstier omkring Søndervig og Ringkøbing Fjord.

  Hvor er dit yndlingssted at holde ferie i Danmark?
  Mine yndlingssteder er helt sikkert øerne i omkring de danske farvande. Jeg har cyklet rundt på de fleste og især Læsø er fantastisk at vende tilbage til. De har en helt unik natur og især deres rhodendrun park og Bløden Hale som er det sted i Danmark, hvor der sker den største landtilvækst. Bløden Hale er gennem de sidste 15 år vokset ca. 5 m mod syd hvert år. Meget fascinerende for en naturelsker som mig.

  Hvilket sted i Danmark vil du gerne besøge, som du ikke har været før?
  Det kan jeg ikke lige komme i tanke om. Jeg har helt fra min barndom cyklet- og travet rundt i Danmark og jeg kan ikke komme i tanke om et sted jeg ikke har besøgt. Men vil måske gerne udforske marsken i Sønderjylland lidt mere.

  Hvad er det bedste ved at holde ferie i Danmark?
  Der er så smukt i Danmark, især når solen skinner. Der er kort vej til det mindste, smukke broer der sammenholder øer og fastland på den smukkeste måde. Der sker hele tiden nye ting i Danmark, og især de store byer udvikler sig meget. Hver egn har sit egne traditioner, en del er bakket, noget er fladt, nogle har klipper og andre er omgivet af hav. Og tænker man miljø ind i regnestykket er det jo væsentligt billigere at lade flyene stå på jorden.
   
  Hvad vil du sige til dem der normalt ikke holder ferie i Danmark?
  Kom i gang, prøv det, I vil blive positivt overraskede over hvor meget forskelligt der er at opleve. Både for børn og voksne. Der er altid et Danhostel med dejlige overnatningssteder inden for rækkevidde og der ligger et skattekammer af oplevelser gemt i hele Danmark.

  Hvad er det bedste ved at være vært på et Danhostel?
  Alle de fantastiske gæster der kommer fra forskellige lande og kulturer. Du ved aldrig hvem der dukker op før du ser gæsten i receptionen. Det kan være gæster til de mange forskellige fester og arrangementer der bliver afholdt. Bryllupper, fødselsdage, konfirmationer, mindekaffe mv. En familie på cykeltur, en kursist eller en lejrskolelev. Alle i spændt forventning over, hvad de skal opleve hos os.

  Hvad vil du gerne fremhæve ved dit eget Danhostel, hvis du KUN må nævne en ting?
  Helt sikkert Danhostel Hillerøds fantastiske personale. De gør en kæmpe forskel. Uden dem vil der ikke være super lækker mad, rent i alle kroge og hjørner og slået græs eller ryddet sne. En stor tak til alle mine kollegaer der yder en kæmpe forskel hver dag.

  Hvilket andet Danhostel vil du anbefale vores gæster at besøge?
  Så er jeg tilbage ved Vesterhavet og Danhostels mindste vandrerhjem i Fjaltring. Det ligger så utroligt smukt med udsigt til Vesterhavet og rigtig mange udflugtsmuligheder, vandreture og Vestkystcykelruten går lige igennem Fjaltring. De har den skønneste børnevenlige sandstrand og en hyggelig legeplads. Det er et lille hyggelig vandrerhjem med kun 11 værelser, så man er langt væk fra støj og larm. (Hvis det er det man gerne vil :-))

  Læs mere om Danhostel Hillerød her.

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.