Oplevelser for klassen med skoletjenesten i København

  På denne side har vi samlet en række spændende ting I kan opleve, på en lejrskoletur til Hovedstaden. København byder på rigtig mange spændende tiltag for skoleelever og på denne side har vi kun samlet et lille udvalg. I kan finde meget mere inspiration til jeres lejrskole i København på skoletjenesten.dk.
   
  Spildevand
  Fra spildevand til havvand – BIOFOS
  Oplev Danmarks største rensningsanlæg med alle sanser. Her tilbydes gratis faglig undervisning om spildevand, vandmiljø og vandets kredsløb i moderne formidlingsrum. Her er mulighed for, at eleverne kan arbejdet aktivt med forsøg i vores laboratorium. Lær om rensning af spildevand, hvilken rolle de selv spiller i vandets kredsløb og dyk ned i den mikrobiologiske verden.
   
  Torvaldsens Museum
  Gulve og geometri - Thorvaldsens Museum
  Løs de geometriske gåder på vores tegneark, imens I går rundt på egen hånd og undersøger museets smukke gulve. Mange børn bliver meget fascineret af de smukke rum der, har udsmykning fra gulv til loft i form af mosaikker, malerier, farver og ornamentik. Medbring farveblyanter og benyt matematikken til at beregne gulvenes mange mål.
   
  Nationalmuseet
  Danmarks største kulturhistoriske museum og eksterne læringsmiljø omfatter bl.a. Nationalmuseet København, Krigsmuseet, Christiansborg Slot, Kronborg Slot, Klunkehjemmet og Musikmuseet

  Eleverne møder fortiden gennem nogle af Danmarkshistoriens og verdenskulturens mest spektakulære genstande og autentiske miljøer.
  Vi er klasserummets alternativ og skaber rammerne for sociale oplevelser og fælles referencer i nye læringsrum.
  Gennem mødet med disse får eleverne koderne til at opdage, at historien vil dem noget og at fortiden er en palette af muligheder for at forstå fremtiden.
  Få inspiration til jeres lejrskole her.
   
   


  amagerstrand
  Fuglejagt på Amager strand - Naturcenter Amager Strand
  Find spor fra fugle, find ud af hvad der gør en fugl til en fugl, se forskellen på de mange fugle. Børnene skal have de skarpe øjne på stranden og gå på jagt efter årstidens fugle. Her er mulighed for at indsamle og undersøge spor fra fugle og vi skal lære at observere og bestemme fuglearter. Der vil både være aktiviteter ude på stranden og inde på naturcenteret.
   
  zoo
  Matematik i Zoo 5.-6. klasse - Zoologisk Have
  Sammen med en zoomedarbejder formidles der om dyr. Vi fortæller om slangerne, deres foder og hvordan man støder på matematiske udfordringer hver dag i zoo. Eleverne skal, ud fra en præsentation af hverdags problemstillinger, selv finde frem til nogle gode løsninger. De skal bruge deres matematiske evner og løse opgaver undervejs. Der er også mulighed for at eleverne undervejs kan røre ved og holde de dyr, der tages frem som eksempel.

   

  Davids samling
  Miniaturemalerierne og den verden, de skildrer - Davids Samling
  Tag kristendomsundervisningen med under armen og gå på opdagelse i myter om persiske konger, islamiske miniaturemalerier, bibelske fortællinger og skildringer af historiske begivenheder. Rundvisning i den smukke samling af bogillustrationer med guides der tilpasser formidlingen til klassetrinet og svarer på spørgsmål.
   
  jødisk forfølgelse
  Flugt og forfølgelse - fortid og nutid - Jødisk Informationscenter (JIC)
  En fortælling om den forfølgelse, der ligger som en skygge over jødernes historie. Eleverne vil få indblik i antisemitismens udvikling og hvor jødernes vilkår er i dag, i Europa og Danmark. Der vil også komme emner som fordomme og hvad vi har lært af historien. En gribende oplevelse der giver plads til mange tanker og spørgsmål, som eleverne kan arbejde med.
   
  Rotation
  Science besøg på jeres skole
  Vi undersøger alt fra balance på cyklen til solsystemets bevægelse. Rotation, fart og den effekt det har på verden omkring os bliver vist, demonstreret og diskuteret. Hvad skøjteprinsessen under sin piruetter og hvorfor skifter årstiderne når jorden drejer. Det får eleverne nogle gode svar på her.