Oplevelser for klassen med skoletjenesten i Nordjylland

  På denne side har vi samlet en række spændende ting I kan opleve, på en lejrskoletur til Nordjylland. Toppen af Danmark byder på rigtig mange spændende tiltag for skoleelever og på denne side har vi kun samlet et lille udvalg. I kan finde meget mere inspiration til jeres lejrskole i Nordjylland på skoletjenesten.dk.
   
  Spildevand
  Fossiljagt - Fur Museum
  Kom med på tur ud og led efter fossiler i moleret. På turen vil der være formidling omkring vulkanisme og fossiler. Vi taler også om pladetektonik, istider, evolution og landskabsgeografi. Det kræver ikke meget viden men kun lidt tålmodighed, at gøre spændende fund i moleret. En naturvejleder fra Fur museum vil følge med og guide på turen.
   
  Torvaldsens Museum
  Oplev jernalderen på Vesthimmerlands museum
  Eleverne får stiftet bekendtskab med jernalderen og vil undervejs få præsenteret nogle af de særlige historier og fund der knytter sig til Vesthimmerland. Undervisningen og fortællingerne kombineres med en omvisning hvor eleverne indgår i en dialog om stedet og tingene. Lær om jernalderlandsbyer, Borremosefæstningen og Gundestrupkarret.
   

  amagerstrand
  En dag i Hvolris jernalderlandsby
  Forløbet kan vare helt fra et par timer til et lejrskoleophold, der tilrettelægges helt efter hvad I har brug for. På en enkelt dag kan der opleves mange aktiviteter. Her oplever eleverne livet i jernalderen, med alt hvad det indebærer af bl.a. afhængighed af naturens betingelser for 2.000 år siden. Det hele foregår selvfølgelig i autentiske jernalderdragter og med mobiltelefonerne gemt godt væk.
   
  zoo
  Historisk dukketeater
  Eleverne får en introduktion til livet på landet for 100 år siden imens de ser Dorf Møllegård. De lærer om det arbejde børn skulle udføre på den tid og hvad de havde af legetøj. Efterfølgende er der dukketeater og eventyrfortælling på museets loft.

   

  Davids samling
  Fiskeri og dyreliv ved Limfjorden
  Eleverne får en hands-on oplevelse med fiskeri og fortøjer. Her vil de blive introduceret til fiskeri i gammel tid, før de moderne maskiner kom til, og eleverne får en indsigt i fangsten vej fra fjord til bord. Krydret med et hav af formidling får eleverne lov til at benytte net, krabbefiskestænger og vandkikkerter. Turen byder også på en sejltur i museets historiske motorjolle.