Oplevelser for klassen med skoletjenesten i Vestjylland

  I Vestjylland er der ikke blot skønt Vesterhav og historiske steder, der er også mange museer og attraktioner, der byder indenfor i forbindelse med skoletjeneste, til elever og skoleklasser. Vi har samlet et lille udsnit af de tilbud der er i Vestjylland og du kan se mange flere på skoletjenesten.dk.

  holstebro
  Naturkraft ved Ringkøbing
  Lad Naturkraft være omdrejningspunktet for lejrskolen.
  Vi tilbyder jer undervisning året rundt - og til alle klassetrin.
  Mulighederne er mange: Verdensmål - Klima - Bæredygtighed - Energi - Vindens kraft - Livets kraft - Solens kraft - Tyngdekraften - Nat i Naturkraft - Tilpasning - Mennesket i naturen - Sanser
   
   
  holstebro
  Undervisningsforløb på Holstebro Kunstmuseum
  Tilpasset de enkelte klassetrin kan eleverne gå på opdagelse blandt Picasso, Matisse, Tal R og en lang række andre kendte kunstnere, samt få indblik i præcolumbiansk, balinesisk og afrikansk keramik. Der medfølger opgaver, der kan laves før, under og efter besøget på museet.
   
  rensningsanlæg
  Besøg et moderne rensningsanlæg
  Kom og se hvad der sker med det vand, vi skylder ud i toilettet eller ned i, kloakken. Eleverne får et indblik i hvordan vandet renses inden det ledes ud i naturen. De bliver klogere på, hvorfor vi behandler spildevandet som vi gør og får indblik i hele processen.

  planetsti
  I Thøger Larsens fodspor – astronomi på Planetstien
  En vandretur på den spændende planetsti, giver eleverne en ide om solsystemets dimensioner. Udstillingen byder også på lærerigt indhold der er tilpasset efter klassetrin. Natur og teknik bliver inddraget og eleverne bliver udfordret på deres egen identitet, som en del af en lille prik midt i universet.
   
  firlandsmuseum
  Bondebørn - Arbejde, leg og legetøj på frilandsmuseum
  Børnene får indsigt i de roller, drenge og piger havde i gamle dage. De lærer om forskellen som barn på en fattig gård, kontra en stor præstegård. Vi kommer ind på alt fra opdragelse, arbejde og leg. Der skal tærskes med plejl, laves kludedukker og andet legetøj. Både drenge og piger får lov til at prøve de ting, man gjorde i gamle dage

   

  legetøj
  Leg og legetøj gennem 100 år
  Holstebro Museum rummer en stor legetøjsudstilling og det er i den, vi tager udgangspunkt i en fortælling om børns levevilkår, i gamle dage. Der lægges vægt på den store forandring, der er sket i børns leg de sidste 100 år, især ude og inde leg. Vi kigger på Oldemors legetøj og taler om de vilkår, børn levede under i gamle dage og hvordan det har påvirket deres leg.