Oplevelser for klassen med skoletjenesten på Bornholm

  På denne side finder du et lille udvalg af de mange tilbud, som den Bornholmske skoletjeneste udbyder for lejrskoler og skoler generelt. Flere af stederne udbyder mange forskellige omvisninger, arrangementer og ture, dette er blot et par udvalgte. I kan læse meget mere om de forskellige tilbud, ved at klikke på de enkelte links og på skoletjenesten.dk.
   
  Snurrebakken
  Besøg Økobasen ved Kaolinsøen på Snorrebakken
  Tag ud i det grønne klasselokale på denne tur og bring de kropslige og sanselige oplevelser ind i undervisningen. Besøg den primitive træhytte ved søen, der indeholder et stort materialedepot med udstyr til naturfaglige undersøgelser i vand og på land. Økobasen giver gode muligheder for undervisning i naturen tæt på Rønne.
   
  Bison
  Bison på Bornholm
  Kom og hør om formålet med de fritgående bisonokser i almindingen. Den stærkt truede og fredede dyreart spiller en vigtig rolle i naturen. Foredraget kan kombineres med en rundtur på Natur Bornholm og hvor naturværkstedet også kan bookes. Oplagt som forundersøgelse inden en tur ind i bisonskoven hvor der kan ledes efter spor efter bison og måske ser i flokken.
  Se mere her.
   

  hjorts
  Historisk keramik på Hjorths Fabrik
  Få en guidet tur der kan være bygget op omkring flere temaer. Eks. kan der fokuseres på innovation, design og industrihistorie. Her er mulighed for forløb med kunst og design i samarbejde med Grønbechs Gård. Eller hør om fabrikkens og ikke mindst lerets historie.
  Se mere her.
   
  Bofa
  Jagt på råstofferne
  I forbindelse med en rundvisning på BOFA, er det muligt at prøve dette sjove nervepirrende undervisningsspil, der bedst spilles i BOFAs affaldstårn. Her kommer I omkring, genanvendelse, storpolitik, kemiforsøg og knappe ressourcer. Spillet tager udgangspunkt i en mobiltelefon og fortæller om de råstoffer den er lavet af, og eleverne kommer igennem et lærerigt forløb, med mange dilemmaer.

   

  Balke Strand
  Kom med i musikskole
  Eleverne får mulighed for at prøve en masse forskellige instrumenter, lidt ud over de sædvanlige trommer og fløjter, eks. en saxofon eller klarinet. Efter en fælles session bliver eleverne delt i grupper og kommer rundt i musikskolens forskellige afdelinger og prøver tingene af. Der vil også blive fortalt om de enkelte instrumenter, deres brug, historie osv.
  Se mere her.