Oplevelser for klassen med skoletjenesten i Østjylland

  Kom med ud og oplev Østjylland med klassen. Her er rigtig mange gode tilbud i hele regionen og især i og omkring Århus. Vi har lavet et lille udpluk af tilbud til skoler og lejrskoler her, du kan finde mange flere på skoletjenesten.dk.
   
  kvindemuseet
  Pigernes og drengenes historier - Kvindemuseet i Danmark
  Vi skal pirre børnenes nysgerrighed, ved at lade dem opleve udstillingen med hele kroppen. Vi kommer tæt på tidligere tiders børn og ikke mindst deres historier. Her bliver formidlingen interaktiv og vi kombinere flere fag, som historie, dansk og samfundslære. 14 drenge og piger fortæller deres historie fra 1860'ere til 1980'erne. Det er muligt, at benytte opgavehæfter og blive meget klogere på børnearbejde, familieliv, leg m.m. op igennem tiden.
   
  smedje
  Prøv kræfter med vikinge- og jernalderens smedje
  Eleverne får vikingetiden og jernalderens vigtigste håndværk, tæt ind på livet og får lov til selv at prøve kræfter med smedefaget. Der arbejdes i grupper ved essen, eleverne laver kopier af rigtige arkæologiske fund, og lære om sikkerhed og samarbejde med det varme jern.
   

  viborg kunsthal
  Kunstsamtale i Viborg Kunsthal
  Omvisning med guide, der tilpasses det enkelte klassetrin og der tages udgangspunkt i den aktuelle særudstilling på museet. Der vil være dialogbaseret omvisning, med oplæg til diskussion og emner, eleverne skal forholde sig til.
   
  gammel estrup
  De selvforsynende Herregårde fra gamle dage
  Traditionelt klædt formidler, viser rundt i køkkenregionerne og herregårdshaven, i mens der fortælles om råvarernes oprindelse og betydning. Vi taler om naturens fødevareressourcer og om hvordan de udnyttes i dag i forhold til før i tiden. Alt efter årstiden kan eleverne deltage i arbejdet med at luge, plukke æbler eller lave egen æblemost.

   

  asger jorn
  Omvisning og introduktion til Asger Jorn kunst
  På Museum Jorn, kan I få en omvisning der giver grundig introduktion til Asger Jorn kunstunivers. Eleverne deltager aktivt i billede samtaler og skitsetegning, der tilpasses de enkelte klassetrin. Eleverne lærer om Jorns kollektive og eksperimenterende arbejdsprocesser der giver indblik i hans tidligere værker, inspireret af surrealisme og abstrakt kunst.
   
  affaldsvarme
  Kom med i affaldsskole
  Besøg forbrændingsanlægget AffaldVarme i Århus. Kom på en rundvisning, hvor eleverne oplever affaldsbjergene og forbrændingsanlægget. Alle sanser kommer i brug og eleverne får en god forståelse for, hvad der sker med de ting vi smider ud. Der skal sorteres affald og produceres el på en cykel.