Oplevelser for klassen med skoletjenesten på Sydsjælland

  Der findes rigtig mange gode tilbud, til skoler og lejrskoler i det sydsjællandske og her har vi samlet et lille udvalg. Hvert sted kan have flere forskellige tilbud. I kan finde meget mere information på skoletjenesten.dk.
   
  køs
  KØS dyrene - KØS Museum for kunst i det offentlige rum
  Få det kreative frem i eleverne med et besøg på KØS Museum, hvor vi skal tegne og designe vores egne dyr. Vi byder på krokodiller, skildpadder, grise, heste, fugle, hunde, aber og slanger. Her vil også blive plads til snak om dyresymbolik og -etik.

   

  arkil
  Besøg på en af Danmarks største entreprenørvirksomheder – ARKIL
  Få en rundvisning på den store virksomhed og hør om de mange opgaver de udfører for Banedanmark, vejdirektoratet og landets infrastruktur. Besøget tilrettelægges efter hvad eleverne ønsker og kan kombineres med praktikophold for 8.-10. klasse.
   

  danskebank
  Penge og privatøkonomi fra 7. klasse
  Vigtig viden alle unge burde tilbydes, der kan sikre at unge undgår at ryge i gældsfælder, optage dyre forbrugslån eller få et forkert forhold til penge i deres voksenliv. Gæsteforelæsningen sker hos jer og underviseren kommer fra Danske Bank, der tager ud for at formidle om emnet.
   
  geocenter
  Byg en dinosaur på GeoCentret
  Eleverne kommer så tæt på en ægte dinosaur som det overhovedet er muligt da de skal hjælpe med at samle museets store Plateosaur skelet. Imens undervises der i, hvad en dinosaur er og hvordan livet var for de store dyr. Der skal også kigges på flere af de mange dinosaur fund, som GeoCenter Møns Klint udgravede på Grønland i 2012.

   

  faxe
  Fossiler og evolutionsteorien i Faxe
  Med udgangspunkt i Darwins evolutionsteori, får eleverne et indblik i fossiler og datidens naturvidenskabelige arbejde. Forløbet tager udgangspunkt i Faxe kalkbrud, der har imponerende kalkafleringer med fossiler. Eleverne får en autentisk fornemmelse af arbejde som naturforsker og feltarbejdet med fossiler.