Oplevelser for klassen med skoletjenesten i Nordsjælland

  I Nordsjælland er der som i resten af Danmark, rigtig mange tilbud til skoleklasser og lejrskoler i forbindelse med skoletjenesten. Vi har samlet et par enkelte udvalgte tilbud her på siden og I kan finde meget mere på skoletjenesten.dk.
  værløse
  Den 9. april 1940 – hvad ville du gøre? - Flyvestation Værløse
  Cykelturen giver et indblik i flyvestationens rolle under besættelsen. Eleverne vil undervejs blive stillet over for nogle dilemmaer de skal tage stilling til, præcis som det skete for det mandskab der var på stedet d. 9. april 1940. Eleverne får en autentisk oplevelse og kommer rundt og ser historiske spor fra besættelsen.
  Se mere her.
  furesø
  Din udstilling - Immigrantmuseet, Furesø Museer
  Eleverne kommer rundt i udstillingen og får en grundig rundvisning. Her skal de lære, hvordan man skaber en udstilling. Her er fokus på formidling og eleverne lærer hvad en udstilling skal fortælle, hvordan den skal sættes op og hvilke virkemidler man kan bruge. Til sidst laves forslag fra hver gruppe til en udstilling.
  Se mere her.

  roskilde domkirke
  Roskilde Domkirke i 1.000 år
  Omvisning og besøg i Roskilde Domkirke og det tilhørende museum. Hør om de mange kongelige grave og om domkirkens spændende historie. Lær om de rituelle ændringer der kom i forbindelse med trosskiftet og om det de katolske og protestantiske ritualer. Undervisningen kan tilpasses som en del af konfirmandforberedelsen.
  Se mere her.
  opfindelse
  Opfindelser – Danmarks tekniske museum
  Emnet er opfindelser og der diskuteres alt omkring opfindelser og snakkes om, hvad der er verdens bedste opfindelse, er det mon isterningposen eller computeren. Hvilke fordele og ulemper er der og hvad kræver det, at lave en god opfindelse. Opfinderprocessen gennemgås og idéer smides på bordet.
  Se mere her.
  louisiana
  Kroppens sprog på Louisiana
  Eleverne lærer om krop og identitet, har kroppen et sprog? Vi går på tværs af samlingen og kigger på skulptur, maleri, film og installationer. Fra abstrakt til noget der måske ligner kroppen. Et spændende udgangspunkt til en museumstur med et fokus emne.
  Se mere her.