En cykeltur på Hærvejen

  Oplev Danmarks smukkeste natur på Hærvejen
  Cykelferie i Danmark ved Hærvejen

  Cykel- og vandreruten Hærvejen er en dansk kulturvej, som er enestående og krydser noget af Danmarks smukkeste natur. Hærvejen går tværs langs mange af Danmarks vigtigste historiske fortidsmonumenter.
  Det spændende ved Hærvejen er bl.a. at den aldrig er blevet anlagt. Det er en vej der er opstået, en rute der er skabt af den trafik der var i Danmark for flere tusinde år siden. Lang tid før moderne trafik som biler og jernbanen fyldte de jyske veje. Her blev denne Hærvej til Jyllands hovedvej. Folk fra alle samfundslag vandrerede her, røvere, pilgrimme, handlende, hyrder med deres kvæg og selv kongerne blev båret af disse veje, som går helt fra toppen af Danmark og ned til den tyske grænse og videre ud i den store verden. Cykelruten på Hærvejen går i dag fra Frederikshavn til Padborg og er på 450,8 km i alt.
  Hele den smukke tur kan på Cykel gennemføres på omkring 17 dage, alt efter hvor mange stop man tager undervejs og selvfølgelig hvor langt og hurtigt man cykler. Til gengæld kan du få en skøn ferie i dit eget tempo og opleve den smukke danske natur langt fra hverdagen. Her er helt sikkert tid til ro, tid til at tænke, tid til at mærke og være til og opleve.

   

  Fakta om ruten:
  • Cykelruten: Frederikshavn-Padborg (450,8 km)
  • Ruten kan gennemføres på omring 17-18 dage.
  • Der findes 15 Danhostels på Ruten
  • Ruten er inddelt i 3 regioner: Nordjylland, Midtjylland og Syd- og Sønderjylland